ENDELIG: Alle alpinfrelste har grunn til å juble i dag. For i kveld åpner Kongstid Alpinsenter for alle. Foto: Arkiv/Espen Mortensen

I dag åpner bakken!

Skrevet av Eivind Biering Strand
05.02.2019 12:00 - OPPDATERT 05.02.2019 18:04

Med fersk snø og drømmeforhold er det duket for etterlengtet åpning Kongstind Alpinsenter tirsdag kveld.

Etter flere utfordringer og utallige dugnadstimer er slalombakken i Svolvær endelig klar for åpning. Det skjer altså tirsdag kveld klokken 18.00.

HATT UTFORDRINGER
– Vi hadde håpet å komme i gang for noen uker siden, men på grunn av tekniske problemer knyttet til lys og tråkkemaskin måtte vi drøye fram til i dag. Men nå er bakken og heisen i orden og lysene er reparert, og bakken er sikret for normal åpning, forteller en fornøyd Trygve Bjørgaas i Svolvær Alpinklubb.
Han opplyser om at det i påvente av reparasjon av en vinsjmaskin ikke blir åpnet opp helt til toppen av bakken.
– Vi kan dessverre ikke åpne til toppen med en gang. Men vi åpner til mast 7 og det er stort sett den bakkelengden vi har ligget på under tidligere åpninger, sier Bjørgaas.

STOR DUGNAD
Mange i miljøet rundt Kongstid har stått på for å klargjøre bakken, både i form av kanonvakter, tråkking, samt reparasjoner og vedlikehold.
– Nå er vi veldig fornøyde med å endelig åpne for alle. Det er mange som har ventet og vi har fått mange spørsmål. Nå gleder vi oss til å kjøre i gang med skiskole og treninger, sier Bjørgaas.
Bakken, samt barnetrekket og skistua vil være åpen for alle tirsdag, torsdag, lørdag og søndag.

SUPRE FORHOLD
I tillegg til Kongsrennet, som går av stabelen første helga i mars, vil klubben arrangere Telenorkarusell for barn og ungdom ved fire anledninger gjennom sesongen.
– Hvordan vil du beskrive forholdene i bakken akkurat nå?
– Det ser veldig bra ut. Litt av snøen som falt i forrige uke har blåst av, men vi har fått et fint påfyll det siste døgnet. Vi satser på en lang og fin sesong og har som målsetning å holde åpent helt til påsken, avslutter Trygve Bjørgaas.

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.