Foto: Cornelius Poppe /NTB

I morgen kåres vinneren av årets hoppetauskonkurranse

Den 13.mai kåres vinneren av årets hoppetaukonkurranse - 2 324 barn fra Nordland fylke er med.

Over 90 000 barn fra hele landet er med på Nasjonalforeningen for folkehelsens konkurranse denne våren. I Nordland fylke deltar 2 324 elever fra i alt 67 skoler.   

- Målet vårt med konkurransen er å inspirere til økt fysisk aktivitet, glede og fellesskap i skolen, sier generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Mina Gerhardsen.   

Hvordan foregår hoppetaukonkurransen?  

Elever fra 4. til 7. trinn deltar i konkurransen, og hver klasse samler poeng som gruppe. Klassene registrerer hvor mange minutter de hopper, og får ett poeng per minutt klassen har vært aktiv. Det er maksimalt mulig å hoppe seg til 60 poeng per klasse per dag.  

Når konkurransen er ferdig, sender læreren inn den totale poengsummen til Nasjonalforeningen for folkehelsen, som kårer en nasjonal vinner. I tillegg kårer hvert av våre fylkeslag vinnere i sitt område, så det blir mange vinnere over hele landet. 

Det er 17. gang at Nasjonalforeningen for folkehelsen sin konkurranse arrangeres, og mange av barna har gledet seg lenge. Konkurransen varer fra 3. til 13. mai. 

Hoppetau er enkelt å innlemme i undervisningen  

Aktive elever lærer bedre. Alle skoler som deltar, har tilgang på filmer som viser hvordan de kan hoppe tau samtidig som de øver på gangetabellen eller staver engelske gloser. Slik blir undervisningen ekstra morsom, variert og sosial.   

- Å hoppe hoppetau er noe de fleste kan få til. Det viktigste er uansett at konkurransen skal være inkluderende for alle, uansett funksjonsnivå. Lærerne kan derfor tilpasse aktiviteter til enkeltelever der det er behov for det. Vår erfaring er at denne konkurransen bidrar til et bedre fellesskap, forklarer Gerhardsen som ønsker alle elevene som deltar lykke til.  

Det samme gjør kunnskapsminister Tonje Brenna; 
 - Kroppen blir friskere, og hjertet blir sterkere når man hopper. Det er jo veldig sunt å bevege seg! Og det er sunt å ha det bra. For å ha det bra, er det viktig å gjøre morsomme ting sammen. 

 

Saken fortsetter under annonsen.

[annonse]