Frank Johnsen er oppgitt av at utlendinger som har jobbet i mange år i Vågan ikke tør å gå i butikken. Foto: Morten Moe

– Ikke alle utlendinger er turister!

Skrevet av Morten Moe
19.03.2020 12:00 - OPPDATERT 25.03.2020 08:41

Rapporter om at Våganværinger av utenlandsk opprinnelse blir sett skjevt på irriterer ordfører Frank Johnsen.

Frank Johnsen er oppgitt og litt forbannet på det han mener er en ukultur som er oppstått de siste dagene.

–  Jeg har fått rapporter om at det er noen som har blitt sett skjevt på og har fått høre det når de har vært ute og handlet. De føler seg dårlig behandlet. Dette er mennesker som i mange år har bodd i kommunen, og de skal selvsagt ha de samme rettighetene til å kunne gå uforstyrret i butikkene som nordmenn ellers, sier Johnsen.

– Mange av disse er folk som er viktige, og som selv i disse korona-tider er på arbeid og gjør en innsats for samfunnet for å holde viktige samfunnsoppgaver i gang. Mange av disse tilhører denne gruppen. Det er uhørt at de nå skal være redde for å gå på butikken, fordi de da "får høre det" fra andre. 

– Dert er viktig at alle tar vare på hverandre i denne tiden. Vi som bor i Lofoten, vi bor i Lofoten, og det er ikke interessant hvor de har kommet fra før de flyttet hit, mener ordføreren.

– Er du overrasket over at det har blitt slik?
– Det er jo på grensen til en del panikk i befolkningen. Men jeg er litt skuffet over at ikke folk ser forskjell på turister og de som er fastboende, sier Johnsen, som ikke legger skjul på at de helst hadde sett at turistene i den situasjonen vi er i hadde forlatt Lofoten.

– Og nå har det jo kommet en presisering på at de turistene som føler seg friske kan forlate, så jeg håper de gjør akkurat det, avslutter Johnsen.