Sølvi Stemland Sameien håper å få inn det resterende beløpet til byfyrverkeriet. Foto: Johan Tangen

Ikke helt i mål med byfyrverkeriet

Skrevet av Johan Tangen
06.12.2019 11:00 - OPPDATERT 06.12.2019 17:02

Svolvær Innbyggerforening har fortsatt ikke fått inn de pengene de trenger for å arrangere felles fyrverkeri for byen.

– Vi begynner å nærme oss, men jeg håper folk vil støtte sånn at vi kan ha fyrverkeri i år, forteller formann i Svolvær innbyggerforening Sølvi Stemland Sameien.

Byfyrverkeriet blir skutt opp fra Svinøya og er godt synlig fra torget. Etter at det ble flyttet tidligere på kvelden har det blitt svært populært, særlig blant småbarnsfamilier. Oppskytingen er timet sånn at passasjerer på Hurtigruten får det med seg.

Svolvær Innbyggerforening samler inn penger for at det skal bli et felles fyrverkeri og leier inn kvalifiserte folk til å skyte opp.

– Folk er helt fantastiske å støtte. Vi har ikke fått så mye fra de forskjellige bedriftene enda, men vi har fått fra noen som jeg vet om, forteller hun.

Vågan kommune har ikke gitt noe bidrag til fyrverkeriet, men det plager ikke Sølvi.

– Jeg skjønner det. Det er så mange som skal ha. Dette er noe vi innbyggere skal gjøre og det skal være trygt og godt for barna å gå til byen for å se.

ALLE KAN BIDRA
– Vi satser på rundt et kvarter. Vi venter til Hurtigruten kommer inn, sånn at vi kanskje kan få litt penger fra dem og. Så det begynner rundt 18:15, sånn at de også får det med seg, forteller Stemland.

For å støtte byfyrverkeriet kan du gå inn på kjøp og betal inne på vipps og taste inn 81818 og donere det beløpet du selv ønsker. Svolvær Innbyggerforening må ha inn resten av bidragene innen 12. desember. Ingen beløp er for store eller for små.

– Det vi eventuelt vil ha til overs i år vil brukes neste år, forteller Sølvi.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.