Julegransendinga vil avsluttes med en parade for Julenissen. Fv: Jan Eivind Fredly, Remi Eilertsen, Lucjan Golas, Line Sæthre Blomstrand. Foto: Johan Tangen

– Ikke kom til torget, Julenissen kommer til deg!

Skrevet av Johan Tangen
27.11.2020 10:00 - OPPDATERT 27.11.2020 14:32

Etter søndagens julegrantenning vil selveste Julenissen kjøre rundt i Svolvær.

Årets julegrantenning har blitt gjort om til en julegransending, i regi av Lofoten Kulturhus, Aidem media og Aurora Borealis Multimedia. Det vil si at det ikke er noe opplegg på torget i Svolvær på søndag. Det gjør kanskje at mange barn blir skuffet over at de ikke får møte Julenissen. Men nå har de funnet en løsning.

– Vi føler at hele opplegget faller på plass hvis vi bringer Julenissen ut til folket. Det vil si at Julenissen ikke kommer til torget, men han kommer til deg, sier Jan Eivind Fredly fra Aidem Media.

Julegransendinga vil starte klokken 15:00 på søndag. Når den er ferdig rundt klokken 16:00 står politiet og Julenissen klar på torget og vil starte en parade rundt Svolvær.

Turen starter i Vestfjordgata, over til Svinøya, tilbake igjen og ut ved Circle K/Shell, inn mot Melkerdalen, Nybyan, Solheim, ned til strømbruk, opp Larsenbakken, til Knutvika, Stranda, Kongsmarka, inn til Osan og ned på e10 ved Osanbrua. Tilbake mot torget skal han innom Storøya, ned til Vorsetøya og forbi Havlykvartalet før han kommer tilbake til torget.

OPPFORDRER FOLK TIL Å GÅ UT I GATA
Turen rundt i Svolvær er en ypperlig anledning for alle, spesielt barn, å ta til gatene for å få sett Julenissen. Jan Eivind Fredly oppfordrer alle til å komme ut og lage litt liv.

– Gå ut i gata og vink til Julenissen når han kommer forbi. Politiet kjører først med blålys, så har vi en åpen bil til nissen, med mindre det er dårlig vær. Da vil nissen sitte inne med åpne vinduer. 

– Vi synes det er en fin ting å ta den spenninga og knytte den til julegrantenninga. Det viktigste er å komme ut og være der og vise at vi tar del i det, i det spesielle året vi er i. Dette gjør vi utelukkende for at vi har lyst til å markere julegrantenninga som den institusjonen det er, samtidig som vi vil glede ungene litt ekstra.

– Kom ut, fyr gjerne opp i en bålpanne, spill gjerne musikk, pynt litt ekstra. Vær der når Julenissen kommer forbi.

JOBBER MED Å FÅ PÅ PLASS DEN EKTE JULENISSEN
– Nå er det sånn at til sendinga har vi ikke fått tak i den ekte julenissen, så der er det en lokal rampenisse som kommer. Der vil det være en gjettekonkurranse. Det er fordi den ekte julenissen har mye å gjøre nå før jul. Til turen jobber vi veldig hardt med å få tak i den ekte julenissen.

– Men er det nødvendig for han å kjøre bil? Har han ikke reinsdyr og slede?
– Vi har ordnet bil fordi han driver og pusser opp og shiner sleden sin, i tillegg til at reinsdyra trenger litt hvile før julaften, sier Jan Eivind og legger til avslutningsvis:

– La oss hylle førjulstiden, adventen og spenninga!

Sendinga starter klokken 15:00. Turen til Julenissen starter klokken 16:00.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.