Åpning av Codstock 2019 Trine Sivertsen

Imponerende åpning av Codstock

Skrevet av Trine Sivertsen
08.06.2019 12:00 - OPPDATERT 09.06.2019 00:51

Fredag og festivalstart av Codstock 2019 startet med knallfint vær og temperaturer lurende rundt 20 grader. Selv om det falt i temperatur og skodda tok fjellene fra utsikten, satte det ikke stopper for dem som har benket seg i båt i havna og spiller Elvis Presley på solide lydanlegg. Det er uten tvil ei helg mange har gledet seg enormt til, mest sannsynlig helt siden festivalen ble avsluttet i fjor.

Siden jeg flyttet tilbake nordover tidligere i år dras jeg ut fra Svolvær og ut mot Henningsvær til stadighet i helgene. Det er noe med Henningsvær, noe nesten litt eksotisk, til og med for ei Svolværjente. Jeg har vært spent på den 19. gjennomføringen av Codstock-festivalen, det er nemlig første gang jeg får oppleve bluesfestivalen. Ei Codstock-jomfru, om du vil. Med campen satt opp, for anledningen i min fars bobil, og en kjapp vandretur langs kaikanten, føler jeg meg mer hjemme enn noensinne.

Foto: Trine Sivertsen
HENNINGSVÆR ELLER NEW ORLEANS?
Festivalen ble offisielt åpnet av Boogieman Fleines & Elstad på et fullpakket Damperi, med mellom 80-90 tilskuere. De Melbubaserte musikantene imponerer med sitt «storband» bestående av trommis, bassist, gitarist, korist, munnspill og vokal, alt dette med bare to menn.
 
Begeistringen lot ikke vente på seg av tilskuerne, det var jubel, skåling og klapping fra første sekund. De vet virkelig hvordan de skal få med seg publikum, og de holder nivået stigende gjennom hele showet. I det rustikke lokalet som Damperiet er, fant jeg meg selv i å lure på om jeg var i Henningsvær, eller en bar med Lofoten-tema i New Orleans.
 
Guttene holder det gående på Damperiet hele helga, så om du vil oppleve dem er det fremdeles mulighet både lørdag og søndag kveld.

Foto: Trine Sivertsen
HAR PUBLIKUM RUNDT LILLEFINGEREN
Videre trekker store folkemengder seg mot Trevarefabrikken, som er den største konsertarenaen Codstock har i år. På spaserturen fra Damperiet og hit hørte man glade festivaldeltakere, og spenningen er til å ta på, ikke rart, da neste artist ut på Trevarefabrikken har blitt godt kjent i bluesmiljøet, og spås å bli et velkjent navn i sjangeren. Vi snakker om amerikanske Sugarray Rayford, som har med seg et 7 manns band, og skal vi tro lovordene, en «høyenergisk og morsom natur». Codstock er et av stoppene på hans Europaturné.

Foto: Trine Sivertsen
Trevarefabrikken fylles raskt opp, og når Sugarray inntar scenen, skuffer han ikke et sekund. En sjelfull vokal, et solid band, og et show opp av dage. Publikum er i ekstase. De går all in, hele showet, og det gjør publikum også. Med all dansingen som foregår i lokalet, er ingen som holder en øl i hånda trygge. Sugarray byr på seg selv med en fantastisk innlevelse, og har publikum rundt lillefingeren. Dynamikken mellom bandet er beundringsverdig, og som ei jente som er glad i sceneshow, setter jeg veldig pris på antrekkene, smykketilbehørene, solbrillene og hoftevrikkene.
 
Settet avsluttes med et nydelig cover av Pink Floyds «Comfortable Numb», og det var få som ikke sang hjertet ut i allsang. Uten tvil en konsert som mange kommer til å huske, og heder og ære til arrangørene som så langt imponerer med bookingen på årets festival.
 
HOLDER TRYKKET UTOVER NATTEN
Inn i nattens sene timer er stemningen fremdeles på topp, og når man ikke trodde kvelden kunne toppes, entrer Sister Suzie & The Right Band, ei paljettkledd dame i elegant rockabilly-stil. Den unge dama som egentlig heter Susan, kommer fra Northumberlands i England, og i 2016 etablerte hun sitt eget band. I 2018 kom hennes siste album, «Ain’t No Lady», og hun mottar strålende mottagelser, også internasjonalt.
 
Når de starter å spille, er kampen hard for å komme nærmest mulig scenekanten for å se denne dama ta over hele lokalet. Hun er sjarmerende og røff, og smilet hennes smitter. Hun kommuniserer godt med både band og publikum, og partyfaktoren er høy. Hun byr på en «SKÅL» til rungende skåling og stor entusiasme, og når Suzie selv tar av seg hælene for å danse rundt på scenen, er det bare å ta av seg hatten for et fantastisk show.

Foto: Trine Sivertsen
Åpningen av Codstock 2019 imponerer, og det lover godt for festivalen som varer til og med søndag. Det er enda ikke for sent å komme og nyte litt blues ute i fiskeværet som opptrer som vårt eget New Orleans for anledningen, resten av helga byr på mye spennende.
 
Se program for festivalen her.

Bildeserie
Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.