Informasjon er særdeles viktig

Skrevet av Redaksjonen
08.01.2020 07:00 - OPPDATERT 08.01.2020 13:02

LEDER: I denne avisen kan du lese om Kommunalt råd for funksjonshemmede, som etterlyser bedre informasjon fra kommunen til de i denne gruppen som trenger det. Per i dag er det ingen som tar tak i nye potensielle brukere av disse tilbudene. 

For det er ikke slik at det mangler tilbud. Nei, faktisk florerer det med ting å ta seg til om man har en eller annen hemning, Det er FYSAK-grupper, trimgrupper på institusjonene, Frisklivssentral, hverdagsrehabilitering, fysioterapi og ergoterapi, for å nevne noe.

Her har kommunen utvilsomt en jobb å gjøre. Noen må finne ut av hvem som skal rapportere inn de som trenger denne informasjonen. Når selv de som sitter i rådet har problemer med å få ut informasjon, så sier det seg selv at dette er et problem.

Det bør utarbeides en informasjonsbrosjyre som er lett tilgjengelig for de som faller inn i aktuelle brukergrupper. Denne kan ligge i venterom på legekontorene, i resepsjonen på Rådhuset, og der det kan forventes at aktuelle brukere ferdes.

I et leserinnlegg i Våganavisa kan du lese Unn Helene Svendsens unnskyldning for at årets byfyrverkeri ble skutt opp før tiden.

Det er selvsagt uheldig at man ikke klarer å holde seg til avtalt tid, og unnskyldningen er på sin plass. Men, i etterkant av hendelsen har mange tydd til Facebook for å fortelle hva de synes om dette. Nett-trollenes stygge ansikt har vist seg, og det er ikke noe pent ansikt. Hva er det som får voksne folk til å gå helt av hengslene på nett?

Greit nok at 30.000 kroner ble skutt i været uten at så mange fikk det med seg, men det er ikke verdens undergang.

Neste år foreslår vi at man trekker fyrverkeriet nærmere byen igjen. Tidligere år har man skutt fra Svinøybrua, og det har fungert utmerket. 

Et helt annet spørsmål er om det blir noe mer av dette tiltaket etter årets fadese. Erfaringen fra i år viser i hvert fall at interessen for et slikt tiltak er der. Det var mange som hadde møtt opp for å få det med seg, og det var mange som gikk skuffet hjem.

Men det må være lov å feile. 
Det er slik man blir bedre!