Henningsvær Musikkforening på deres julekonsert i 2019. Lørdag samles korps fra øst og vest for å feire innsiget av skreien. Foto: Trine Sivertsen

Inviterer til konsert på Festiviteten

Skrevet av Trine Sivertsen
14.02.2020 14:00 - OPPDATERT 14.02.2020 21:02

Lørdag 15. februar arrangerer Henningsvær Musikkforening konsert på Festiviteten i Henningsvær for å markere starten på årets Lofotfiske, og korpsene kommer fra både øst og vest for å delta.

− Det er en forlengelse av den tidligere innsigskonserten vi pleide å ha tidligere, og ønsker å dra i gang igjen, forteller Trygve Nilsen i Henningsvær.

Innsigskonserten har vært tradisjon i Henningsvær i flere år, for å markere at Lofotfisket har startet opp.

− Det er ingen inngang, man kan legge igjen det man ønsker i kontanter eller via Vipps, legger Nilsen til. 

Med seg har de en fantastisk bukett med deltakende korps, herunder Stamsund musikkforening, Lofotodden musikkorps, Vestvågøy- janitsjar, samt at Svolvær musikkforening og Kabelvåg Musikkforening har slått seg sammen for anledningen.

− Det er sjeldent det samles så mange fra korpsene, og nå er det fra både øst og vest, nesten rene kommunesammenslåinga, spøker konferansier for anledningen, Børge Larsen.

− Det jeg har hørt er altså svært bra, jeg er imponert over nivået, legger Larsen til. Undertegnede merker at språket var særdeles mer fargerikt, og kommentaren er gjengitt litt enklere i sin ordlyd.

Konserten starter klokken 17, og det blir enkel servering. Det er nesten 100 stykker bare i korpsene som deltar, og det kan tenkes at det blir en forrykende stemning inne i Festivitetens lokaler lørdag.

Børge Larsen kan fortelle at han selv skal holde seg så anonym som mulig og la korpsene slippe til så man kommer gjennom programmet på et par timer.

− Ja, så det ikke blir midnatt før det er over, ler han.