Gunhild Elisabeth Laundal er fornøyd med å sette miljø på agendaen under Arctic Race of Norway. Foto: Eivind Biering-Strand

Inviterer til plogging med Thor Hushovd!

Skrevet av Trine Sivertsen
12.08.2019 14:00 - OPPDATERT 12.08.2019 19:02

Onsdag 14. august klokken 8 inviteres det til plogging på Scandic Vestfjord med Thor Hushovd. Gunhild Elisabeth Laundal er fornøyd med å kick-starte Arctic Race of Norway ved å sette miljø på agendaen.

− Som sponsor og offisiell samarbeidspartner av Arctic Race of Norway har vi fått med oss Norges råeste syklist, Thor Hushovd, til å kick-starte Nord-Norges største sportsbegivenhet på Scandic Vestfjord Lofoten førstkommende onsdag, 14. august i Svolvær, forteller Gunhild Elisabeth Laundal. 

KOMBINERER JOGGING MED SØPPELPLUKKING
Plogging er en mosjonsform som kombinerer jogging med søppelplukking. Hele lokalbefolkningen er invitert og alle som deltar får utdelt en egen gjenbrukbar ryddesekk som kan benyttes til å samle avfall i.
− I Scandic tar vi både idretten og miljøet på alvor, og er opptatt av hvordan vi sammen kan bidra til å bedre miljøet og minske klimautslipp på lokalt nivå. Samtidig er initiativer hvor folk flest kan være med å redde miljøet i vinden som aldri før. Derfor arrangerer vi «plogging» sammen med Thor Hushovd, forteller Laundal.

 Scandics spinning-aktivitet med Thor Hushovd under Arctic Race i 2017

FORNØYD MED FOKUS PÅ AVFALL
Prosjektleder i Clean Up Lofoten, Monica Kleffelgård Hartviksen, er svært glad for Scandics miljøbidrag under årets Arctic Race of Norway.
– Vi synes det er kjempeflott at Scandic velger å fokusere på forsøpling under Arctic Race. Gjennom Clean Up Lofoten har det vært mye fokus på rydding av marint avfall de siste årene. Men så lenge avfall kommer på avveie, vil det komme nytt avfall med havet. Ved å sette fokus på en ren natur, setter Scandic også fokus på at avfall ikke må komme på avveie i utgangspunktet, forteller Hartviksen.

Ploggingen starter kl. 8 utenfor Scandic Vestfjord Lofoten ved Scandic sitt pop-up hotell. Her blir det servert en liten energiboost til alle ploggere før start. Ploggingen vil vare i ca. 30 minutter og hele lokalbefolkningen er invitert.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.