Foto: Paulina Tamara

Inviterer til skreddersydd forestilling for barn: – Jeg har vært veldig mange plasser, men aldri i Lofoten

Hun har reist verden rundt sammen med Aurora. Fredag og lørdag er hun å se i Henningsvær.

Trevarefabrikken er vertskap når Silja Sol skal ha konsert for både voksne og barn. Helgen innledes med en fin konsert på fredag.

– Jeg har hørt om Trevarefabrikken. Jeg har flere venner som har spilt der, som sier at det er veldig fint. De sier også at det går an å bade i sjøen, sier hun.

Hennes siste album "På Ekte" kom ut i 2020 og har høstet gode kritikker. Singlene "Superkresen" og "Løgneren" har vært på spillelisten hos både NRK P3 og P13 siden 2019.

– Jeg ser for meg en myk start på helgen. En koselig senke pulsen-stemning, at man kommer litt nærme. Jeg har mange låter med god stemning, hvor man kan drømme seg litt vekk.

FØRSTE GANG I LOFOTEN
Bergens-artisten har turnert rundt i hele verden sammen med Aurora, men har aldri vært i Lofoten tidligere.

– Jeg har vært veldig mange plasser, men aldri i Lofoten. Så det blir veldig spennende. Vi har hatt om Lofoten på skolen. Da lærte vi at var masse fisk og fiskere. Ellers ser jeg for meg at det er fint langs kysten, med masse fjell, sier hun.

– Jeg er veldig spent på hvordan det ser ut der oppe. Jeg er klar for litt frisk luft.

– Hvilke andre planer har du med det samme du er her?

– Jeg må se hva som finnes i byen. Også vil jeg se om jeg finner noe god mat. Jeg er åpen for veldig mye forskjellig.

[annonse]
BARNEFORESTILLING
Ikke nok med at hun spiller konsert på fredagen. Lørdag inviterer hun til gratis barneforestilling.

– Det er en liten fortellerstund, hvor jeg forteller en historie mellom en rekke låter. Det er mine vanlige låter, som er satt i en bestemt rekkefølge, med en historie mellom.

I barneforestillingen fletter Silja en historie om Mikke Pus mellom låtene. Den handler om Mikke Pus som rømmer hjemmefra og skildrer hans reise gjennom skog og over fjell.

– Jeg pleier å gjøre det med en triobesetning. Men denne gangen blir det bare meg med en gitar. Dette er noe jeg reist rundt på skoler med, hos de minste.

NY PLATE
Silja Sol har som allerede nevnt reist verden rundt med Aurora. Det ble det ikke like mye av i fjor, da korona-viruset begynte å herje i hele verden.

– Som artist går det alltid i bølger. Du har perioder i studio og perioder hvor du reiser mye. Det var hardt å turnere rundt i hele verden, men det var egentlig helt ok å få puste ut litt, sier hun før hun tenker seg om:

– Det ble litt vell stille.

Nå for tiden jobber Silja med et nytt album. Låtene "Skrubbsår" og "Puls" er allerede ute, så da er det bare resten av albumet igjen.

– Det er ferdig. Jeg mangler bare et cover, avslutter Silja Sol.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.