Det er en helt ny sammensetning av dyktige sangere som skal synge låter gjort kjent av kvinner, og det blir varierte sjangre med både visesang, pop og country. Foto: Trine Sivertsen

Inviterer til Vors med Vårs

Skrevet av Trine Sivertsen
21.02.2020 19:00 - OPPDATERT 22.02.2020 09:02

Det diskuteres tempo, hvordan blir det med perkusjon, skal vi synge unisont her? Stemningsrapporten fra øvelse med de dyktige kvinnene som skal opptre på Lofoten Kulturhus 5. mars er upåklagelig hyggelig.

Det er en helt ny sammensetning av dyktige sangere, og på scenen for anledningen finner vi Lill Rebekka Jentoftsen, Johanne Larsen, Evy Line Sundbakken, Mari Gjertsen, Hege Thorgersen Strøm, Caroline Kilvær-Skjeseth, Hege Steenhoff Hov, Ragnhild Karlsen samt initiativtakerne Hanne Aagaard-Nilsen og Linda Trast Lillevik. 

− Det viser litt hvor mye flinke folk vi har i kommunen, sier Linda Trast Lillevik.

VARIERT OG FINT
Idéen for konserten er det Hanne Aagaard-Nilsen  som har med seg fra en lignende oppsetning i Bodø for 20 år siden. Da ble det kalt Ladies Night.

− Jeg tenkte bare at dette er så stilig, og har hatt lyst til å gjøre det i 20 år. Så lenge kan man altså ha en drøm, ler Aagaard-Nilsen.

Rammen for konserten har hele veien vært at det skal være låter gjort kjent av kvinner, og det blir varierte sjangre med både visesang, pop og country. Plakaten er det illustratør Ida Larmo som har gitt gratis til arrangementet.

− Det blir verken revy eller rockekonsert, men det blir variert og mye fint, sier Linda Trast Lillevik.

Det er Terje Brun som setter sammen bandet for å akkompagnere kvinnene, og han har med seg både Markus Dvergastein på gitar, Fredrik Olsen på trommer, Elise Westerlund på fiolin, og en aldri så liten overraskelse på bass.

GLADE FOR ÅRETS SPESIELLE MARKERING
− Dette blir en feiring av 8. mars som blir husket. Det er en strålende idé, og det er satt sammen med så mange kvinner som synger utrolig flott, forteller Astrid Bjørgaas i Svolvær Sanitetsforening.

I år faller nemlig den internasjonale kvinnedagen, 8. mars, på en søndag, samt at den kolliderer med vinterferien. Det ble derfor praktisk umulig for Sanitetsforeningen og Soroptimistene å få til sitt vanlige arrangement. 

− Tidligere har det vært et internasjonalt fokus, ikke med paroler, men med et tema hvor vi har hatt korte foredrag, musikk og god mat som en del av programmet. 

Vors med Vårs torsdag 5. mars blir derfor årets offisielle markering.

− 8. mars kommer jo uansett, så vi er utrolig glade for at dagen blir markert med denne konserten, forteller Bjørgaas.

Mari Gjertsen (t.h) og datteren Johanne Larsen (nr. 2 fra høyre) er begge med og synger på Vors med Vårs. Foto: Trine Sivertsen

OVERSKUDDET GÅR TIL FORSKNING PÅ KVINNERS HELSE
Overskuddet fra konserten går til Sanitetsforeningen, og Bjørgaas forteller at de ikke har bestemt konkret hvilket prosjekt, men at det blir gitt videre til forskning på kvinners helse. Ikke nødvendigvis kvinnesykdommer, men hun understreker at flere sykdommer, som eksempel hjerteinfarkt, har fullstendig ulike symptomer for kvinner som for menn, og derfor er forskning viktig for å redde flere liv.

− Det er et utrolig fint prosjekt å være med på. Sanitetsforeningen gjør mye bra arbeid for kvinner. Det blir en flott og variert musikalsk opplevelse med høy trivselsfaktor, og det er klart at mannfolka må komme også, sier Hege Stenhoff Hov.

− Vi håper folk vil sette av tid denne torsdagen for å stille opp. Det blir en fantastisk konsert, og vi er utrolig takknemlige for initiativet og idéen, sier Astrid Bjørgaas.

Sanitetsforeningen kommer til å være tilstede med en informasjonsstand i Kulturhusets foajé i forbindelse med konserten.