100 ungdomsskoleelver hadde torsdag skoledagen sin i verkstedet til Bil i Nord i Svolvær. Foto: Kaja Reiertsen

Ivrige elever fikk teste ut bilfaget

Torsdag hadde 100 elever fra Kabelvåg og Svolvær skole skoledagen sin i verkstedet på Bil i Nord for å til å teste ut bilfaget. Målet er å rekruttere flere til bilfaget.

Torsdag ble det arrangert Åpen dag på Bil i Nord sine lokaler i Svolvær for andre gang. 100 elever fra 9. og 10. trinn ved Kabelvåg skole fikk lov til å teste nesten alt som finnes på et bilhus. Da Våganavisa var innom verkstedet torsdag var flere elever i full gang med å skifte dekk, undersøke motorer og se på ulike kjøretøy. Elevene fikk også mulighet til å skru, lakkere, pusse deler, teste ut virtuelt verksted og en lakksimulator.  

Det var mye spennende innenfor bilfaget som elevene fikk lov til å teste ut torsdag. Foto: Kaja Reiertsen

ØNSKER Å REKRUTTERE
Bil i Nord ønsker å holde Åpen dag for ungdomsskoleelever som snart skal velge hvilken linje de vil gå på videregående. Viggo Henningsen hos Bil i Nord forteller at dette gir mulighet til at flere får øynene opp for hva bilfaget handler om, og at bilfaget trenger å rekruttere ny arbeidskraft i framtiden. De håper at etter denne praktiske skoledagen vil flere elever bli inspirert til å velge en linje innenfor bilfaget. 

Lærerne ved Svolvær og Kabelvåg skole er enige. 

– Det er en vinn-vinn situasjon. Her får elevene bli kjent med bilfaget og teste det ut. Bil i Nord får vist fram hva de tilbyr som framtidig arbeidsplass og kanskje rekrutterer de nye arbeidstakere for framtiden, forteller Vegard Boie Lind, lærer ved Svolvær skole. 

Elvene var ivrige under torsdagens praktiske skoledag. Foto: Kaja Reiertsen

FINT MED PRAKTISK SKOLEDAG
To av elevene som hadde fått mulighet til å være med på Åpen dag var Nikolai Andreas Nilsen og Magnus Skjeseth fra Kabelvåg skole. De syntes det var gøy å få lov til å ha en praktisk arbeidsdag og teste ut bilfaget. 

– Det er artig, læringsrikt og utfordrende, sier de. 

Planene får hvilken linje de skal velge på videregående er allerede klare. 

[annonse]
– Jeg kunne tenkt meg å gå bilfag, men jeg skal ta byggfag også fiskeri, forteller Nilsen. 

– Jeg skal gå TIP, og da har jeg mulighet til å ta bilfag så vi får se. Planen nå er å ta to år fiskerifagskolen etter TIP, sier Skjeseth. 

Andreas Nilsen og Magnus Skjeseth var to av de hundre elevene som fikk lov til å teste ut bilfaget.

INTERESSANT
De to klassekompisene er enige om at det å ha en praktisk skoledag er givende, og noe de liker. Bilfaget er også interessant mener de. 

– Vi trives med å holde på med praktiske ting.

– Vi har skifta hjul så langt, det syntes vi var enkelt. I løpet av dagen har vi tenkt å teste ut alt vi får muligheten til, forteller de.

– Vi er interessert i bil. Snart kan vi begynne å øvelseskjøre, forteller de.

De er helt enige om at bilfaget ikke bare er for gutter, og at det er artig se jentene i klassen være ivrige.  

– Nei, det er for alle, sier de to klassekameratene istemt.