Foto: Tore Aasland

– Jeg gleder meg veldig til å spille hjemme

Skrevet av Mari Rokkan
10.07.2019 17:00 - OPPDATERT 11.07.2019 08:02

Frank Robert Andreassen tar med seg dyktige musikere som Johannes Winther Farstad og spiller opp både på ÅrsteinØya og Du Verden denne helgen.

– Selv om jeg har bodd borte siden jeg var 15, så er det Svolvær som er hjemme. Jeg gleder meg veldig til å komme oppover og til å spille musikken min live hjemme, sier en glad Frank Robert Andreassen over telefonen - dagen før sin egen 48-årsdag og dagen han skal reise grytidlig i retning Svolvær fra sitt hjem i Bryne i Rogaland.

MULIG URFREMFØRING
Fredag 12. juli spiller Frank sammen med den ikke ukjente Svolværingen Johannes Winther Farstad og Stavanger-gitarist Alexsander Flotve på Du Verden i Svolvær. Dagen etter inntar trioen også scenen på ÅrsteinØya.

–  Jeg er veldig glad for at vi får spille på ÅrsteinØya. Jeg har lenge drømt om å få spille på utecener i Nord-Norge, og gleder meg til å besøke festivalen for første gang, sier Frank.

– Hva er det publikum vil få høre på konsertene?

– Vi vil spille låter fra albumet mitt «Puls», som kom ut i fjor høst. Ellers er jeg blodfan av Cornelis Vreeswijk, så det vil nok komme noen versjoner av hans materiale også. I tillegg håper jeg å få tillatelse fra opphavsmennene til å spille min egen nordnorske versjon av «Brothers in arms» av Dire Straits. I mitt hode synger Mark Knopfler om Nord-Norge i denne låta, og det har inspirert meg til å forfatte en tekst rundt det å brenne bruer til denne melodien, forteller han. 

NY PLATE
I tillegg til å være musiker, har Frank arbeidet som skuespiller og regissør i mange år - blant annet ved Rogaland teater, Haugesund teater og Teateret Vårt i Molde. Han ble sist sett på en teaterscene her nord da Nordland Teater satte opp «En Sporvogn til Begjær» for noen år tilbake. Hans første soloplate «Pust» ble sluppet oktober 2018 og har blitt godt mottatt av både radiopublikummet og anmeldere.

– Det har vært fine måneder etter plateslippet, med mye spilling på radioen og litt turnering. I september starter også jobben med ny plate, hvor Johannes Winther Farstad vil være en av produsentene, forteller Frank.

– Hvordan vil andreplata skille seg fra den første?

– Sist utgivelse hadde veldig ømme og følsomme tekster, som mye godt handlet om barna mine og de jeg er glad i. På den kommende plata har tekstene fått et annet fokus, gjerne i form av tilbakeblikk. Jeg gjorde nylig ferdig en sang som heter «Guttene i gata», og den handler om guttegjengen på Stranda i Svolvær på 70-tallet. Tekstene dreier seg også en del om det å fnne sin identitet, og jeg høres nok mer mann ut på denne plata, ler Frank.

– Jeg hørtes jo selvsagt ut som en mann sist også, men da en mer følsom en enn nå, tilføyer han avslutningsvis. 

  

 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.