Foto: Morten Moe

– Jeg vil på forhånd beklage til alle fremtidige intervjuobjekter

Skrevet av Johan Tangen
12.04.2021 18:00 - OPPDATERT 13.04.2021 07:02

De siste fire månedene har bare flydd forbi. Nå som jeg endelig er tilbake i arbeid går jeg en ny hverdag i møte. Jeg vil på forhånd beklage til alle fremtidige intervjuobjekter.

Jeg vil på forhånd beklage det dårlige ordforrådet. Fire måneder med «Er du SÅ stor?» og «Oi, så flink du er!» innimellom bleieskift og skriking er ikke den optimale oppladningen til å fyke ut i journalistjobben igjen. Så ikke bli overrasket om jeg plutselig lirer av meg en «Wow!», «Så fin du er» eller «Har du bæsja?». Kall det gjerne en yrkesskade.

Planen var klar. Jeg hadde fire måneder uten jobb. Det eneste gjøremålet mitt var å ta vare på den lille babyen. Legg henne til å sove og la henne leke, så får jeg mye fritid. Med all den ekstra tiden skulle jeg lære meg å spille piano, så det ble investert i et keyboard. Jeg skulle spille tv-spill, holde leiligheten ryddig og fin, og rett og slett nyte all den tiden jeg hadde til overs.

Fire måneder senere står keyboardet nesten ubrukt i hjørnet, leiligheten er fortsatt like rotete og en god natts søvn har tilhørt sjeldenheten. Det eneste jeg har utrettet er å beseire Ganondorf og fange mange Pokémons.

Men de siste fire månedene ville jeg likevel ikke vært foruten. Jeg har virkelig nytt tiden med den lille. Aldri før har jeg gått like mange skritt og aldri før har jeg gått like mange unødvendige turer til senteret. Den daglige kontakten har vært med en baby som naturligvis har begrenset ordforråd, så en tur på butikken kunne plutselig ta en time fordi det var så mye å snakke med de ansatte om.

Vi har hatt mange fine stunder sammen. Å se utviklingen denne tiden har vært helt fantastisk. Jeg kan ikke huske å ha tilbrakt like mye tid på gulvet, og hvem hadde trodd at det var så gøy å bli sprutet ned av en plaskende baby i badebaljen?

Nå skal jeg prøve å omstille meg til de klassiske "hva føler du nå?" og "hva tenker du om det?". Bleier, våtservietter og ekstra klær er byttet ut med kamera, notatblokk og penn. Pappapermisjonen er over og journalisten har funnet frem skrivesakene igjen.

Johan Tangen

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.