Joakim Tinderholt & His Band til Codstock!

Skrevet av Trine Sivertsen
09.01.2020 17:00 - OPPDATERT 10.01.2020 10:02

Torsdag melder Codstock om at det blir et gledelig gjensyn med Joakim Tinderholt & His Band. De spilte på festivalen sist i 2015.

Ahhhhh, det kribler i dansefoten når undertegnede lytter gjennom den deilige musikken til Joakim Tinderholt & His Band - den ferskeste annonseringen fra bluesfestivalen i Henningsvær.

Det er enda et norsk band som annonseres, som henger i tråd med festivalens satsning på norske artister i jubileumsåret. Tinderholt gjestet Codstock sist i 2015, og siden da har det skjedd mye.

En rivende utvikling, lovord og mange bookinger fra inn og utland. Hans plateutgivelser får strålende kritikker både fra nasjonal og internasjonal musikkpresse. Stadig flere utenlandske arrangører og festivaler trykker han til sitt bryst og bandet vinner flere fans for hver eneste opptreden, lyder det i pressemeldingen fra arrangørene.

Det var medlemmer fra den legendariske bluesklubben Muddy Waters husband og Tinderholt selv som dannet bandet i 2005. De har to plateutgivelser bak seg, debutalbumet «You Gotta Do More» fra 2014, ble belønnet med nominasjoner til Spellemann og amerikanske Blues Blast Music Awards. Oppfølgeren «Hold On» fra 2017, ga nok en Spellemannsnominasjon og terningkast seks fra Bluesnews’ anmelder.

Siden bandet signerte med det tyske plateselskapet Rhythm Bomb Records har de etablert seg som et sterkt navn på den europeiske Blues- og Rock n’roll scenen, med opptredener på Screamin’ Festival i Spania, Rhythm Riot i England og Moulin Blues i Holland som noen av mange høydepunkter. Bandet representerte Norge i European Blues Challenge i 2018.

I 2019 var Joakim Tinderholt & His Band aktuelle med singelen «Love Is A 4 Letter Word», til gode kritikker og Joakim opptredde på scenen i London under «Norwegian Blues Adventure», i november 2019.

Joakim Tinderholt & His Band består av Joakim Tinderholt selv på gitar og vokal, William "Bill" Troiani på bass og kor, Håkon Høye på gitar og kor, Robert Alexander Pettersen på trommer og perkusjon og Kjell Magne Lauritsen på piano.

Til årets Codstock kommer de på toppen av det hele forsterket med blåsere. 

− Vi lover en heidundrende kveld med heftig rhythm & blues krydret med drivende rock'n roll, avslutter arrangørene.