Jubler for Ap-vedtak

Skrevet av Mari Rokkan
25.11.2018 20:05 - OPPDATERT 26.11.2018 14:02

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja feirer at Nordland Arbeiderparti går inn for å holde nevnte områder oljefrie.

Nordland Arbeiderparti vedtok på sitt ekstraordinære årsmøte på lørdag å legge bort kravet om konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Det er et viktig steg for en ny og framtidsrettet politikk som satser på et bærekraftig næringsliv. Dette er et vedtak som sikrer fiskerne trygge driftsforhold uten forstyrrende seismikkaktivitet og alltid tilstedeværende arealkonflikter på våre rikeste fiskefelt, skriver leder Odd Arne Sandberg i folkeaksjonen i en pressemelding.

–  Vedtaket åpner for gode muligheter for nye naturbaserte næringer som bygger sin virksomhet på ren natur og et omdømme som ikke trues av pågående petroleumsaktivitet. Folkeaksjonen mener dette er et sterkt og viktig signal inn mot Arbeiderpartiets landsmøte i april. Å legge bort kravet om konsekvensutredning er i tråd med det et solid flertall i folket ønsker. Med Arbeiderpartiet med på vinnerlaget er et endelig vern av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja fra petroleumsaktivitet innenfor rekkevidde. Det vil gi signaler som kan tiltrekke seg flere interessante næringsaktører til regionen.

Sandberg mener videre at vedtaket selvsagt også er godt nytt for naturen.
– Havmiljøet er i dag utsatt for store utfordringer, stadig økende skipstrafikk, forsuring og forsøpling gir grunn til bekymring. Vedtaket i Nordland Arbeiderparti staker ut kursen for en politikk som trygger de enormt produktive og sårbare havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er godt nytt for livet i havet, for fiskerne og for alle andre i regionen som baserer sin virksomhet på ren natur. Vi i folkeaksjonen vil takke AUF og alle andre i Nordland Arbeiderparti som har bidratt til at dette viktige vedtaket ble gjort, avslutter han.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.