Bilde fra julegrantenningen 2020.

- Arrangementet i år blir veldig enkelt

Julegrantenningen 1. søndag i advent blir i år en forenklet versjon grunnet smittesituasjonen i kommunen. – Det er en trist, men riktig beslutning, sier Espen Berg Knutsen i Vågan Næringsforening.

Vågan Næringsforening, som er arrangør for julegrantenningen i Svolvær, har besluttet at årets arrangement ikke blir som det pleier. 

Grunnet smittesituasjonen i kommunen, som har vært stigende over noe tid, har de bestemt at det i år legges opp til en svært forenklet versjon, hvor det kun er selve tenningen av granen som gjennomføres. 

 – Det blir ikke utdeling av gaver fra nissen og hjelperne hans. Det vil heller ikke bli taler, musikk eller at vi går rundt treet og synger julen inn, da det lager ansamlinger av mennesker som gjør det vanskelig å holde avstand, sier daglig leder, Espen Berg Knutsen. 

Han forteller at styret etter en helhetsvurdering har kommet frem til at dette er riktig avgjørelse, og peker på at mange butikker og andre type virksomheter i næringslivet sliter med å holde hjulene i gang grunnet høy smitte. Knutsen sier at det er en beslutning som foreningen står inne for, og håper på å få forståelse. 

 – Det var en vanskelig avgjørelse å ta ettersom julegrantenningen er en varm og god tradisjon som vi så gjerne skulle gjennomført. Til neste år kommer vi dobbelt så sterkt tilbake, lover han. 

De ønsker likevel alle hjertelig velkommen til å se på, men oppfordrer hver enkelt til å holde god avstand til andre enn sin egen familie.