Foto: Johan Tangen

Julestemning i pose og sekk

Skrevet av Johan Tangen
15.11.2020 22:23 - OPPDATERT 16.11.2020 07:02

Søndagens julekonsert med Aksjon Juleglede var det som skulle til for å hente frem julestemningen.

Konserten skulle egentlig avholdes i kirken, men ble flyttet til Lofoten Kulturhus på grunn av de nye restriksjonene. Men det var ingen hindring for at Aksjon Juleglede skulle sette opp en nydelig julekonsert.

Med Karsten Ellingsen, Marthe Horn og Steffi Jo Buie som vokalister og Gry Falch-Olsen og Stein Alsos som konferansierer, ble dette en god julekonsert.

Tema var selvfølgelig jul, men når Stein Alsos og Gry Falch-Olsen er med i bildet legges det opp til en litt mer løssluppen stemning inn i mellom de vakre tonene. Enten det er i form av en nykomponert limerick eller et antrekk bestående av fullt verneutstyr, eller "kohortdrakt".

Vokalistene leverte mange gode klassikere de fleste kjenner igjen. Vi fikk servert blant annet "Home For Christmas", en norsk versjon av "Fairytale of New York", "Et lys imot mørketida" og den vakre duetten "Baby, it's cold outside". Da vokalistene tok pause sto fiolinist Tuva Krøgenes frem med en instrumentalversjon av "Selmas Sang".

Konferansierene gjorde jobben med å flette det hele sammen, og fikk budskapet til hele konserten ekstra godt frem med en kort opplesing og dramatisering av "Piken med svovelstikkene". For det er det det virkelig handler om, å tenke på de som ikke har det like godt. Det er hjertet av hele aksjonen.

Det hele ble rundet av med en felles opptreden av "En stjerne skinner i natt". Dette var en vakker konsert.

Bildeserie
Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.