Kabelvåg Skolekorps 60 år! Foto: Trine Sivertsen

Kabelvåg Skolekorps 60 år!

Skrevet av Trine Sivertsen
26.10.2019 13:00 - OPPDATERT 28.10.2019 09:32

Historien om Kabelvåg Skolekorps startet 22. oktober 1959, og i dag er det 15 skoleelever med hjelp fra foreldre og besteforeldre, samt 19 elever i drilltroppen. De avholdt en fortreffelig feiring av jubiléet i Lofotkatedralen fredag.

Det er ikke ofte man får servert korps- og drillopptredener i kirken, men undertegnede synes godt at det kan komme mer av det i monitor i fremtiden. 

Korpset har en god plass i Kabelvåg, og tilbake for 60 år siden ble skolekorpset startet med stort engasjement. 100 stykk meldte seg, 70 fikk komme på opptak, og 30 kom inn. På første øving møtte heldigvis bare 25 opp, for de hadde bare 25 instrumenter, kunne konferansier for kvelden, Kimmy Kristoffersen fortelle.

Det var fantastiske nummer med flotte solo-opptredener, og både klassisk korpsmusikk og noe mer moderne, blant annet en kjempefin framføring av Løvenes Konge-låta «Can you feel the love tonight?»

Kabelvåg Musikkforening ga også en liten opptreden i Lofotkatedralen denne ettermiddagen, og innledningsvis ble det spøkt med at de nå er 132 år gamle, og dessverre ikke har noen medlemmer som har vært med siden start.

På mange måter har nemlig Kabelvåg Skolekorps nettopp det.

En av de som var med i skolekorpset allerede for 60 år siden - og fremdeles spiller aktivt - var tilstede og spilte både med skolekorpset og Kabelvåg Musikkforening. Det var ingen ringere enn Jarle Benjaminsen.

Jarle Benjaminsen var med i skolekorpsets første år, og spiller fremdeles aktivt. Foto: Trine Sivertsen

Visstnok hadde Jarle et sterkt ønske om å spille trompet i skolekorpset, men en nabo ga klar beskjed om at «i dette nabolaget spiller vi klarinett!» Og slik ble det. 

Jubileumskonserten var også første offisielle oppdrag for varaordfører Lena Amalie Hamnes. Og det gjorde hun med glans, ved å by på seg selv og innledningsvis spille bursdagssangen. Hamnes har selv spilt i korps i 40 år, og fortalte historier fra sitt første korpsstevne og reisen fra Digermulen til Kabelvåg.

− Korps lager et fellesskap du har med deg hele livet, sa Hamnes i sin gratulasjonstale til korpset.

Varaordfører Lena Amalie Hamnes spilte bursdagssangen til Skolekorpset. Foto: Trine Sivertsen

Hamnes pekte på at korps er en fritidsaktivitet som i dagens samfunn hvor alle skal prestere så bra, er viktigere enn noensinne.

− I korps er man på lag, og ingen blir satt på benken. Jeg håper vi i Vågan Kommune kan være en god støttespiller for korpsene, som skaper et viktig sosialt fellesskap, sa Hamnes.

Foto: Trine Sivertsen

Det ble også skikkelig stas med drilljentene som løftet arrangementet enda et hakk høyere på den sjarmerende skalaen. Alt i alt en fortreffelig stund i Lofotkatedralen, og en fin feiring for 60års-jubilanten. Måtte det bli 60 år til!

Bildeserie