Kamelen er klar for Høllafæst!

Skrevet av Trine Sivertsen
10.01.2020 12:00 - OPPDATERT 10.01.2020 19:02

Arrangørene skriver i en pressemelding at artisten selger ut store konsertlokaler over hele landet, og hadde i fjor en av de feteste konsertene på selveste Stavernfestivalen!

Den tidvis kontroversielle gladlaksen fra Bergen er stemningsgarantist, og kan lokke med en rekke hits som «Klubbkamel», «Vil Ba Vekk» og «Beng Beng Beng».

− Vi gleder oss stort, melder arrangørene i en pressemelding.

Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent som Kamelen aka Slim Kamel, ble kjent over natten da han i 2015 rømte fra polities varetekt samtidig som han slapp singelen «Si Ingenting». Den norske rapperen fra Laksevåg i Bergen er signert med rapkollektivet og plateselskapet NMG/G-Huset og har siden 2015 gitt ut mengder med musikk.

Kamelen har for lengst etablert seg som en undergrunnsfavoritt og har blitt en viktig musikalsk stemme for en ofte stille og underrepresentert gruppe i det norske samfunnet. Den voksende diskografien hans er blant de største i landet innen hiphop som soloartist.

− Vi er voldsomt begeistret for dette. Kamelen har definitivt befestet som en av de aller største rapperne i Norge. Han byr på en voldsom energi på scenen som ofte resulterer i heftige moshpits blant publikum, sier en fornøyd festivalsjef Petter Erlbeck.

I forkant av fjorårets festival understrekte arrangørene sin tydelige festivalprofil, og at de ønsker å ha populærmusikk. De følger med på hva som er i vinden, og de føler selv de treffer godt på bookingene sine. 

− Rap er per dags dato den største sjangeren innen popmusikk med god margin, noe vi selvfølgelig tar høyde for når vi setter sammen årets festivalprogram, forteller Erlbeck.

− På slutten av 2019 la vi ut to runder med forhåndssalg av festivalpass. Disse ble revet bort med en gang, noe som gjør at vi er veldig spent nå før vi slipper de resterende festivalpassene, sier Erlbeck.

Onsdag 15. januar åpnes billettlukene igjen for siste gang, og i forkant lanserer de tre artister inklusive Kamelen. Festivalen har allerede avslørt at Highasakite kommer for å spille under hjellene til sommeren.