Festivalsjef Petter Erlbeck mener at Fieh virkelig bidrar til bredde i programmet på festivalen 22. og 23. juli. Foto: Lars-Martin Hunstad

Fieh kommer til Hølla!

Skrevet av Trine Sivertsen
13.01.2020 13:00 - OPPDATERT 14.01.2020 10:53

− Bandet har de siste årene blitt en real festivalfavoritt i Norge! Dette blir en skikkelig pangstart på Hølla 2020, forteller festivalsjef Petter Erlbeck i en pressemelding.

− Dette er en godbit av et band som sprudler av energi på scenen. Oktetten slapp nylig sitt debutalbum til voldsom begeistring for både bransjen og publikum. I fanskaren har de blant annet selveste Elton John! DET er stas det, forteller Erlbeck om sin tredje annonsering.

Allerede har Høllafæst annonsert at Highasakite og Kamelen kommer ut under hjellene 22. og 23. juli. Billettsalget starter onsdag 15. januar, og vi får presentert en fjerde artist før dette.

I pressemeldingen viser Erlbeck til at Fieh har som sin målsetning å levere engasjerende kvalitetsmusikk til sitt publikum - både live og på plate. Nylig slapp oktetten sitt debutalbum «Cold Water Burning Skin» på anerkjente Decca Music, til strålende anmeldelser. Det musikalske kollektivet er virkelig i ferd med å sette sitt preg på musikkbransjen langt utover Norges grenser.

Fieh spilte på hovedscenen på Øyafestivalen i fjor og skal for andre opptre på Træna for andre gang i sommer, i tillegg til å være en del av programmet på Høllafæst 2020.

Fieh består av vokalist Sofie Tollefsbøl, samt Ola Øverby på trommer, Andreas Rukan på bass, Jørgen Kasbo på gitar, Edvard Synnes på tangenter, Lyder Øvreås Røed på horn og trompet, Solveig Wang på kor og moog og Thea Arnesdotter Lien på kor.

− De har turnert i USA og er et svært ettertraktet band her til lands. Blant annet spilte de på hovedscenen på Øyafestivalen i fjor og skal for andre opptre på Træna for andre gang i sommer. De kombinerer sjangrer som funk, R&B, soul og jazz, og har et helt unikt lydbilde som er vanskelig å ikke digge. Spesielt morsomt er det at et såpass ungt band henter inspirasjon fra flere tiår og sjangrer, og at det rocker så bra. Disse sjarmtrollene bidrar virkelig til bredde i programmet vårt, avslutter Erlbeck.

 «​I love it!​» ​– Elton John

«Fantastiske Fieh låter som en nyåpnet glasscola - og det bruser i hjernen ved første slurk»Audun Vinger, Dagens Næringsliv 

«Fieh bringer jazzen tilbake til dansegulvet, og blander tradisjon og nytenking til ekstremt fengende musikk»Aftenposten 

«Fieh har vært et av de mest omtalte nye navnene i norsk popmusikk de siste årene. Omsider kommer albumet - «Cold Water Burning Skin» - som viser at hun og bandet lever opp til forhåndsomtalen.»Geir Rakvaag, Dagsavisen