I 2013 tok Svolvær Lysets By initiativ til å rydde bort skog utenfor tunnelen i Børvågen. Arkivfoto: Edd Meby

Klar for ny skog-dugnad

Skrevet av Mari Rokkan
29.05.2019 15:46 - OPPDATERT 29.05.2019 22:02

Onsdag 12. juni kan alle som vil være med på å fjerne kratt og busker utenfor tunnelen i Børvågen. – Målet er å gjøre det fint for de som kommer kjørende inn mot byen, sier Sølvi Stemland Sameien i Svolvær innbyggerforening.

I 2013 ble den første dugnaden for fjerning av skog gjennomført i området, da i regi av Svolvær Lysets by.

– Vi er glade i Svolvær, og ønsker å gi et godt førsteinntrykk. Da må det ikke være slik at man ikke ser byen. Jeg tror slike tiltak bidrar til skape et inntrykk av at Svolvær er en by som gjør noe, og at det ikke bare blir med praten, sa Baard Nordby den gang om initaitivet. 

– ET FLOTT SKUE
Etter hvert har også Svolvær Innbyggerforening blitt med på dugnaden, og 12. juni er det igjen klart for fjerning av buskas - med grunneiers tillatelse. Foreningen håper nå at mange stiller opp på forskjønnelsen.

– Har du ei håndsag, motorsag eller annet egnet utstyr, så kom og hjelp oss. Vi trenger også bærehjelp, sier leder Sølvi Stemland Sameien. 

– Vi skal ha det koselig også, med kaffe og noen godbiter, lokker hun med et smil.

– Hvorfor vil dere være med på denne dugnaden?

– Målet er å gjøre det fint for de som kommer kjørende inn mot byen - enten det er turister eller fastboende. Det er jo et flott skue å kunne se rett på byen når man kommer ut av tunnelen, sier Sameien.

– Vi i innbyggerforeningen liker å engasjere oss i tiltak som gjør det hyggelig for folk, og har fått mange gode tilbakemeldinger på dette, legger hun til. 

– De som vil kjøre selv kan parkere i utkjørselen i bakken, og hvis noen ikke kommer seg for egen maskin så er det mulig å sitte på.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.