Petter Erlbeck og Andreas Thorvardarson gleder seg til å ta imot gjester på Høllafæst. Foto: Trine Sivertsen

Klare for festival under fiskehjellene

Skrevet av Trine Sivertsen
22.07.2019 14:00 - OPPDATERT 22.07.2019 21:02

Mandags morgen pøser det ned en regneling, men på Kuba i Svolvær er det tydelig spor av at Høllafæst er klar for sin andre gjennomførelse på onsdag og torsdag. Fargerike vimpler, et hyggelig loungeområde, en fargerik bar og et digert partytelt.

−Den siste uka har det vært mange i sving, og vi har hatt minst 10 stykker med oss hver dag for å få dette til. Det meste var klart før helga, forteller Petter Erlbeck og Andreas Thorvardarson.

FORNØYD MED LINEUP
På årets program er det mye spennende. På onsdag åpner Moddi, etterfulgt av Lil Halima, Pasha og Lemaitre. På kvelden er det Sonny Alven og DJ Gomp som står for klubbstemning under hjellene. Torsdag åpner Vågans egne BIRRI, som skal gi ut sitt første album til høsten, så følger Skaar, Kjartan Lauritzen og Matoma, før det på klubbhjella er Coucheron og Houseboden som avslutter festivalen.
−Visjonen for festivalen har vært tydelig hele tiden, og vi ønsker å ha populærmusikk på scenen. Da følger vi med på hvem som er i vinden, og vi føler vi treffer godt på bookingen. Vi er fornøyde med årets lineup med flere store og noen mer «up and coming»-artister. Vi har noe for enhver smak, og vi er sikre på at hvis man koste seg i fjor, koser man seg i år også. Noen navn er kanskje ikke kjente for alle, men vi håper selvfølgelig at gjestene har tillit til oss og den jobben vi gjør med artistbooking, legger de til.

Arkivfoto: Lars-Martin Hunstad 

SAMLENDE ARRANGEMENT
Nytt av årets festival er at det på torsdag vil være en mini-festival hvor de under 18 år også får delta. Her blir det tørrfiskkasting og konserter med Henrik Bårdsen og Sigve Kvitvik.
−Etter stor etterspørsel ønsket vi å lage et arrangement for alle, og kommunen ga oss støtte til dette. For oss er det også viktig at festivalen ikke bare handler om artistene på scenen, men at det blir et samlende arrangement for oss som bor her, sier Erlbeck.

Sigve Kvitvik er en av artistene under mini-festivalen på torsdag. Arkivfoto: Lars-Martin Hunstad

De har også utvidet med en ny bar i år, med ulike spesial-øl og godt vinutvalg. Videre har de hatt et godt samarbeid med Thon for å lage en festivalmeny hvor alle vil finne noe de liker å spise på festivalen også.
−Vi ønsker å strekke oss litt lenger hvert år, både når det kommer til aktiviteter og produksjon av festivalområdet og det som skjer på scenen.

I år blir konsertene ikke under hjellene, men mellom dem, og fjorårets partytelt er flyttet under en større hjelle for å ha plass til alle gjestene.

BLITT FLINKERE TIL Å SPØRRE OM HJELP
I år har de med seg mye støtte fra det lokale næringslivet, både Thon, Scandic, Fast Hotels, Lofoten Kulturhus, DNB, Rema 1000, Lofotposten, Byggesystemer, Lofotpils, Naust Interaktiv, Design Lab, Lofoten CoWork, Ellingsen Seafood og Saga Fisk stiller som samarbeidspartnere som bidrar på forskjellige måter.
−Vi har blitt flere i organisasjonen, og vi har vi tatt med oss lærdommen fra i fjor og blitt mye flinkere å spørre om hjelp. Støtten fra lokalt næringsliv er fantastisk, og det har vært et voldsomt lagspill for å få til årets festival, sier Thorvardarson.

Nå er det nesten utsolgt for billetter, og selv om værmeldingen er varierende tror guttene det blir et solid arrangement også i år.  
−I fjor ble en stor suksess, men i år har vi «uppa gamet» flere hakk, og uten at det blir en klisjé er det nesten rørende å se hvor mange som ønsker å involvere seg og bidra, forteller Erlbeck.

HÅPER PÅ SOMMER OG SOL
−De siste 10 årene, og særlig de siste 5 årene, har det vært en svært positiv utvikling i kulturlivet i Vågan. Åpningen av Kulturhuset ga for det første mulighet til å sette ting på en stor og profesjonell scene, men det muliggjør jo også for at andre prosjekter kan starte opp. Nå har vi jo flere festivaler i kommunen, og jeg føler vi komplementerer hverandre godt, sier Erlbeck. Han trekker fram Trevarefest og Lamholmen som gode eksempler på et rikt kulturliv, og synes det absolutt er rom for enda mer prosjekter i kommunen.
Arkivfoto: Lars-Martin Hunstad
På lørdag blir det også «after-party» på Du Verden og Bacalao, for de som ikke får nok etter to dager med festival på Kuba.
−Nå håper vi bare på sommer og sol, og gleder oss til å ta folk imot på onsdag!

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.