Foto: Johan Tangen

Klart for åpning!

Skrevet av Johan Tangen
26.05.2020 20:00 - OPPDATERT 27.05.2020 10:02

Etter mange iherdige dugnadstimer kan endelig Svolvær Bowlingsenter åpne igjen.

Det er viden kjent at bowlinghallen i Svolvær måtte stenge i januar på grunn av skadedyr. Etter månedsvis med usikkerhet og fare for nedleggelse, fikk de endelig finansieringen på plass og dugnadsjobben kunne begynne. Onsdag åpner de dørene.

– Vi har fått inn over 75.000 kroner. Målet vårt var 70.000, så det er penger som kommer veldig godt med. De pengene har gått til ubetalte regninger og verktøy for å få fikset problemene. Nå har vi betalt kreditorer for maskindeler, sånn at vi kan bestille nytt hvis vi trenger det. I tillegg har Kiwi sponset oss med 100 enheter brus, smiler Jim Tore Oshaug Jakobsen.

Nå gjenstår det kun å skru på plass renna og rydde opp, så er bowlinghallen klar for åpning, over fire måneder etter at de måtte stenge.

FLERE TILTAK
I utgangspunktet forteller Jim Tore at de regner med at de trenger rundt 3300,- kroner om dagen for at de skal gå i null. Det vil si rundt 65 runder bowling. Med salg av brus og andre varer blir det litt lettere. Det har også blitt hengt opp to dispensere med antibac for å holde smittevernet under kontroll, i tillegg til flere andre tiltak.

En antibacdispenser ved inngangen og en ved banene er hengt opp. Foto: Johan Tangen

– Det blir hyppig vask av kuler. Vi vil ikke at folk skal bruke mer enn én kule hver. De burde i hvert fall prøve å unngå det. Det handler både om smittevern og at vi ikke skal måtte bruke mye tid på akkurat det. Skoene skal flyttes bak disken og vaskes mellom hvert bruk.

Skoene flyttes bak disken. Foto: Johan Tangen

MANGE DUGNADSTIMER
– Sommeren de to siste årene har ikke vært så bra, mens sommeren før det var en av våre beste. Så det er lov å håpe at det blir bra i år.

Det er mange timer som har gått til arbeidet med å få i stand bowlinghallen. Til Lofotposten forteller daglig leder Mareno Arntsen at Jim Tore nærmest har bodd der de siste ukene. Selv sier Jim Tore at han har hatt flere dager hvor han har vært der i 10 timer, i ren dugnadsånd.

– Jeg og Jan Arntsen (leder for bowlingklubben) har vært her nesten hele tiden. De andre i bowlingklubben har også vært innom. Det har gått i ett og det er vanskelig å gi et overslag over hvor mange timer jeg har brukt her, forteller Jim Tore.

Nå gledes det til å endelig kunne åpne bowlinghallen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.