I anledning filmsommeren ved biblioteket, har man fått satt opp et eget amfi i barneavdelingen. Foto: Vågan bibliotek

Klart for filmsommer ved biblioteket

Skrevet av Mari Rokkan
11.07.2019 14:00 - OPPDATERT 11.07.2019 21:02

Hver fredags formiddag fram til 16. august viser Vågan bibliotek film for barn og unge.

- Vi ønsker å gi et tilbud til de barna som ikke er på skolefritidsordninger eller i barnehage i sommer. Vi vil at barna skal få se film både for underholdnigen sin del, men også for å kunne formidle et knippe gamle og nyere filmer med ulike tema som kan skape refleksjon, sier vikarierende barne- og ungdomsbibliotekar, Caroline Kilvær ved Vågan bibliotek. 

- Alle som vil er hjertelig velkommen til filmvisningene, som starter klokken 12 hver fredag - enten det er for å søke ly fra vær og vind eller for å få et avbrekk fra sommervarmen. Filmopplevelsen blir jo dessuten ekstra hyggelig når man deler den med noen, legger hun til.

I tillegg til et sommerlig filmtilbud, vil biblioteket også arrangere brettspill-torsdag sommeren gjennom. Dette vil også foregå fra klokken 12 og utover. 

SLIK SER SOMMERENS FILMPROGRAM UT:

12. juli: "Operasjon mørkemann":

Mystiske hull i bakken dukker opp på sletta i løpet av natta og fører til at sykkelen til Oliver blir ødelagt. Hvem har laget hullene og hvorfor? Ledetrådene fører barnedetektivene Tiril og Oliver til Mørkemannen. For å komme til bunns i mysteriet må de grave i fortiden og ta i bruk sin aller beste triks og knep, og benytte snarrådighet og teknologi. Operasjon Mørkemann er som en spennende "Sherlock Holmes"-historie for hele familien.

19. juli: " Little gangsters":

Little Gangster handler om elleve år gamle Rik Boskamp som skulle ønske han hadde en annen far. En som ikke er en pinglete kløne som aldri tar igjen, ikke engang når Rik blir mobbet. Da Rik og faren skal flytte, finner han på tidenes plan inspirert av mafiafilmer. Fra nå av heter han Rikki Boskampi og overbeviser alle i det nye nabolaget om at faren hans er en fryktet mafiaboss...

26.juli: "Halvdan Viking":

Halfdan Viking er elleve år og bor i Östbyn sammen med smeden Björn, etter at foreldrene hans har dratt på plyndringstokt. Men Halvdan er ikke en ”ekte” viking. Han halter, har dårlig selvtillit og savner en venn. En dag i skogen møter Halvdan plutselig den uredde kongsdatteren Meia fra fiendebyen Väst. Selv om de ikke får lov til å treffe hverandre, spirer et uventet vennskap mellom dem. Når Västbyn planlegger et angrep på Östbyn, forstår vennene at alt avhenger av dem hvis det skal stoppes i tide. Men har de nok mot og list til å gjøre det som kreves uten å ty til våpen?

2. august: "Heidi":

Denne historien finner sted i riktig gamle dager, for omtrent 150 år siden. Foreldreløse Heidi har vokst opp hos sin tante Dete, men når filmen begynner er hun på vei til fjells for å bo hos bestefaren sin. Alle nede i dalen kjenner Heidis bestefar som en gammel grinebiter, men det tar ikke lang tid før den muntre jenta smelter hjertet og gir gubben tilbake livsappetitten. 

9. august:  "Sofies siste stikk":

Jeg har hatt fire fedre. Det kan være ganske slitsomt, men det er likevel bedre enn å ikke ha noen i det hele tatt. Det er Yrsa på 10 år som sier dette. Venninnen Sofie er imidlertid ikke like heldig - for hun har bare en far, som bor i utlandet og som ikke vil ha kontakt med henne. Jakten på en far og en tapt fortid er filmens bærebjelker, men her finnes også skildringer av nært vennskap, det til tider kompliserte forholdet mellom foreldre og barn, og barns urokkelige optimisme og pågangsmot. 

16. august:  "Ikingut":

Det var en gang, for noen hundre år siden, en forblåst liten islandsk fiskerlandsby. Vinteren hadde vært så kald at deler av havet var dekket med is, derfor kunne ikke fiskebåtene dra ut for å fiske og folkene i den lille landsbyen begynte å slippe opp for mat. Når vår historie begynner samler landsbybefolkningen seg i kirken for å sette sin lit til Gud, men en av dem, Thorkell, mener gammeldagse heksekunster er bedre en bønner. 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.