Fra Lofotkonferansen 2019. Foto: Morten Moe

Klart for Lofotkonferansen 2020

Skrevet av Trine Sivertsen
24.02.2020 14:00 - OPPDATERT 24.02.2020 21:02

Tirsdag 25. februar og onsdag 26. februar 2020 arrangerer Destination Lofoten og Lofotrådet for første gang Lofotkonferansen sammen i Svolvær. I år er fokuset på blant annet bærekraftig utvikling, nasjonal reiselivsstrategi og hvordan vi markedsfører oss ansvarlig for å ta posisjonen som «de grønne øyene».

Målet med Lofotkonferansen er å skape en årlig møteplass for næringslivet og kommunene på tvers av Lofoten med søkelys på reiselivsnæringen og framtidig samfunnsutvikling. 

Fokuset vil være hvordan vi kan utvikle våre lokalmiljø, sikre lokal verdiskapning og ta vare på vår natur gjennom mulighetene i reiselivet. Konferansen arrangeres av Destination Lofoten og Lofotrådet.

Tema som blir tatt opp i år er bærekraftig utvikling, Nasjonal Reiselivsstrategi og hvordan markedsfører vi oss ansvarlig for å ta posisjonen som «de grønne øyene». I en pressemelding skriver arrangørene følgende;

− Suksessen reiselivet i Lofoten opplever skaper gevinster for hele samfunnet. De besøkene vi får gjennom hele året, fra hele verden former våre samfunn, skaper muligheter, men også noen utfordringer. Hvordan balanserer vi veksten i reiselivet med bærekraft? 

HVORDAN BLI ET ATTRAKTIVT REISEMÅL OG ET GODT STED Å BO?
Det er Elisabeth Dreyer, reiselivssjef i Destination Lofoten og Remi Solberg, leder av Lofotrådet og ordfører i Vestvågøy Kommune som åpner konferansen tirsdag, og næringsminister Iselin Nybø kommer også for å snakke om framtidens reiseliv i et bærekraftig perspektiv.

Blant foredragsholderne er Næringsminister Iselin Nybø, leder av Lofotrådet ordfører Remi Solberg, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge Bente Bratland Holm, , administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen, Head of Real Estate Consulting EMEA Ben Martin, Director of Development for Luxury Hotels Nevius Glussi -, administrerende direktør Lofotkraft AS Arnt M. Winther og Jan Eivind Fredly er konferansier. 

Tirsdag den 25. februar deltar næringsministeren i debatten «Hva må vi gjøre for at Lofoten i 2030 skal være et attraktivt reisemål og samtidig et godt sted å bo?». Lofotrådet, Destination Lofoten, Virke Reiseliv og representanter fra reiselivsnæringen skal også delta.

FULLSTENDIG PROGRAMOVERSIKT FINNER DU HER.

Les mer om:

LOFOTKONFERANSEN