Foto: Filmweb

Klart for to Norgespremierer

Skrevet av Mari Rokkan
11.01.2019 10:00 - OPPDATERT 11.01.2019 12:01

Ny animasjon og norsk ungdomsdrama står på listen over nye filmer.

Som vanlig betyr ny helg et nytt kinoprogram. Og denne helgen kan publikum glede seg over hele to Norgespremierer. 

Først ut er filmen "Dragetreneren 3", som har premiere fredag 11. januar klokken 17. Denne vises også til samme tid søndag 13. januar. 

- Dette er fortsettelsen på eventyret til Hikken og dragen hans, Tannløs. Hikken er blitt sjef for stammen, og har fullført drømmen sin om å lage et lite samfunn der drager og mennesker kan leve sammen side om side. Men farer truer landsbyen deres, og Hikken og resten av dragetrenerne blir tvunget til å sette kursen mot et nytt hjem. Da han var liten, fortalte faren hans historier om en myteomspunnen, hemmelig verden hvor dragene bor, og Hikken bestemmer seg for å finne ut av om dette stedet faktisk eksisterer, opplyser kinoen.

GENERASJON PRESTASJON
Også den Norske filmen "Psykobitch" har premiere fredags kveld, og de som ikke rekker denne kan dessuten se filmen mandag 14. januar.

- Den handler om å våge å være den man er, danse ut av takt og at kuer er ganske kuuuule dyr, og er videre en  film om suksessjag og umulig kjærlighet i Generasjon Prestasjon, opplyser kinoen.

Filmweb oppsummerer filmens plott slik:

"Hvis du spør Frida har hun valgt rollen som klassens outsider selv. De andre på skolen er uansett enige i at hun er totalt annerledes. Marius går i samme klasse og gjør stort sett alt han kan for å fremstå som en suksess. Når de to blir plassert sammen på gruppearbeid ser Marius det som nok en mulighet til å vise seg frem for de andre. Men Frida har ingen intensjoner om å bli hjulpet eller fikset av klassens perfekte gutt. Gruppearbeidet blir starten på et turbulent forhold mellom de to. Men i fighten med Frida opplever Marius også noe spennende og utfordrende han aldri har kjent før..."

KLASSISK NARKO-THRILLER
Skulle noen savne Clint Eastwoods stramme ansikt, kan også filmen "The Mule" oppleves i kinomørket - både søndags og tirsdags kveld. 

Eastwood spiller her Earl Stone, en mann i 80-årene som er blakk, alene, og på randen av konkurs. Når han blir tilbudt en jobb som bare krever at han kjører litt bil mot gode penger, er valget enkelt. Det Earl ikke vet er at han nettopp har sagt ja til å bli narkotikasmugler for ett meksikansk kartell...

Jobben gjør Earl så bra at det ikke tar lang tid før han dukker opp på radaren til den hardtarbeidende DEA-agenten Colin Bates, spilt av Bradley Cooper.

MER FRA TRANSFORMERS
Kinouken avsluttes med siste visning av "Bumblebee", onsdag 16. januar klokken 19.

- Dette er en ny film i  Transformers-universet. Handlingen utspiller seg på 80-tallet, og følger forhistorien til Bumblebee. Charlie, spilt av Hailee Steinfeld, ønsker seg en bil til attenårsdagen, og kommer over en gul boble på en skraphaug i nærheten. Når hun tar den med seg hjem for å sette den i stand, oppdager hun at det skjuler seg noe helt annet bak karosseriet. Bumblebee har holdt seg i skjul fra forfølgerne sine, men nå er de på sporet av ham igjen, opplyses det. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.