EricksBergkvartetten gleder seg til å spille i Vågan. Foto: Privat

Klassiske toner på Galleri Espolin

Skrevet av Mari Rokkan
08.08.2018 20:00 - OPPDATERT 09.08.2018 16:01

Fredags ettermiddag spiller EricksBergkvartetten opp til konsert.

– Det er helt underbart å reise på turné i Norge, ler Marie Louise Sjöberg over telefonen.

Sammen med Catharine Ericsson, Boel Hillerud Nyman og Sara Wijk utgjør hun EricsBergkvartetten, som til daglig har base i Stockholm. De siste dagene har kvartetten imidlertid befunnet seg på sin første Norgesturné, og er på vei fra Tromsø til Vågan når Våganavisa slår på tråden.

– Jeg har bodd et år i Nord-Norge, men de andre jeg reiser sammen med har ikke en gang vært i Norge før, så de er svært så begeistret, fortsetter Sjöberg og forteller videre at kvartetten tidligere denne uken holdt konsert i selveste Ishavskatedralen sammen med baryton Harald Bakkebye Moe. 

– Det var utrolig flott, og vi er svært glade for at mange kom. Nå gleder vi oss til å komme til og spille i Lofoten. 

 

HÅPER PÅ SAMARBEID
EricsBergkvartettens medlemmer er voksne damer, som alle arbeider som profesjonelle musikere. 

– Vi startet opp for fire år siden, og det har stadig blitt mer spilling rundt omkring. Blant annet har vi gjort flere konserter i Italia, forteller grunnlegger Sjöberg. 

Kvartetten har ofte med seg gjesteartister på sine konserter. Ved fredagens konsert på Galleri Epolin klokken 17, vil publikum imidlertid kun få bli kjent med kvartetten selv.

– Vi kommer til å spille musikk fra renessansen til Piazzoll, iblandet litt moderne musikk og folkemusikk. Musikken er både leken og lett, iblandet litt alvor. Den passer med andre ord for alle, uansett alder, sier Sjöberg, som gjerne ønsker å komme i kontakt med utøvende musikere i Vågan.

– Det er alltid hyggelig å stifte nye bekjentskaper, slik at man kanskje kan få til interessante samarbeid, sier hun.

– Vi vet allerede at dette ikke blir vår siste turné i Norge!

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.