FORNØYD: En strålende fornøyd hotelldirektør Gunhild Elisabeth Laundal klippet torsdag snora som markerte at Scandic på Scandic Vestfjord Lofoten offisielt er åpnet. Foto: Eivind Biering-Strand.

Klippet snora for "nytt" hotell

Skrevet av Eivind Biering Strand
14.03.2019 16:00 - OPPDATERT 14.03.2019 23:45

Scandic Vestfjord Lofoten har gjennom vinteren gjennomført en storstilt renovering. Torsdag ble snorene klippet for gjenåpning i ny drakt.

– Jeg er kjempestolt av gjengen og at vi har kommet i havn. Og jeg er veldig glad for at vi nå endelig kan åpne for gjester, smiler hotelldirektør Gunhild Elisabeth Laundal.
Torsdag ettermiddag klippet hun snora som markerer at nye Scandic Vestfjord Lofoten offisielt åpner dørene etter renoveringen i vinter.
– Det gjenstår fortsatt bare noen småting, som vi skal få i havn de neste ukene. Men vi er klare for å åpne for gjester nå, sier Laundal. 

I fjor høst avviklet Vestfjord Hotell Lofoten AS driften etter at de ikke kom til enighet med Eiendomsspar AS som kjøpte eiendommen i april. Like etterpå ble det klart at hotellkjeden Scandic, som fra før driver hotell på Lamholmen i Svolvær, overtar driften. Gjennom vinteren er det gjennomført en betydelig oppgradering av lokalene. Blant annet er resepsjonsområdet flunkende nytt.

Hotellet har 63 rom. Av disse blir 20 rom totalrenovert med nye bad og nytt gulv, mens 43 rom får en ”softrenovering”, der eksisterende gulvtepper blir renset og veggene malt. Det blir også stort fokus på gjenbruk, der oppussede møblement og interiør fra Sjølyst i Oslo skal inn på rommene, blant annet sengegavler, bord og stoler. Gjenbruket omfatter også treningsutstyr, som innebærer at det hotellets tidligere møterom blir ombygd til treningsrom.

– Vi mener gjenbruk er en topp strategi. Vi vil også bruke mange av de gamle bildene i ganger og korridorer. Men til rommene har vi kjøpt inn nye bilder av Kristin Folsland. Det gjør at vi får inn aktivitetsbilder og samtidig handler lokalt, sa hotelldirektøren til Våganavisa under renoveringen tidligere i vinter.

Hotelldirektør Gunhild Elisabeth Laundal er fornøyd med det nye resepsjonsområdet.

Det gjøres også oppgraderinger på kjøkken og restaurant, der det framover i hovedsak blir middag på bestilling.
Hotellet opplyser for øvrig at kaia på baksiden av hotellet fortsatt er stengt per dags dato, men at Eiendomsspar AS utreder hvilke utbedringer som må gjøres for å åpne anlegget.

Resepsjonsområdet fra en annen vinkel

Et av flere rom som har blitt totalrenovert.

Flott nytt bad.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.