Kom deg opp av godstolen!

Skrevet av Redaksjonen
04.09.2019 08:00 - OPPDATERT 04.09.2019 17:02

LEDER: Mandag er det valg. Da skal vi velge hvem som skal få ordførerkjedet om halsen de neste fire årene i Vågan.

Det er ikke bare et valg om hvilke partier som skal få lov til å bestemme retningen kommunen skal ta. Det er i et lokalvalg like mye et personvalg, der man kan stryke personer man ikke liker og gi ekstrastemmer om det er noen som du mener fortjener det.

I dagens avis har vi intervjuet hovedpersonene i Vågans to største partier. Kanskje kommer du litt mer under huden på disse, og kanskje kan det hjelpe deg å velge side.

Dette valget er også et veivalg. Det er to klare alternativer. Høyresiden, som har sittet i posisjon de siste åtte årene, eller venstresiden i norsk politikk, som historisk sett har styrt Vågan i lange perioder før årtusenskiftet. Men felles for begge sidene er at de sannsynligvis er avhengig av støtte fra sentrum for å inneha posisjonen.

For det er i lokalpolitikken som det er på Stortinget, de små partiene får stor makt. Derfor er det viktig at så mange som mulig trekker ut av godstolen mandag for å avgi stemme. Ved sist valg var det 45% av oss som valgte å ikke møte opp i valglokalet. Det er for dårlig! Det går rett og slett ut over vårt demokrati når så mange utelater å gjøre sin borgerplikt.

Om du har problemer med å velge en side, bruk litt tid på nettet, gjerne bruk en valgomat, og finn ut hvilket parti du har mest til felles med. Det er garantert ingen parti du er helt enig med på alle punkter. Men det er ikke poenget. Stem på det partiet du føler dekker ditt ståsted. Hva er viktigst for deg? Miljø? Arbeidsplasser? Økonomi? Bygghøyde i Svolvær? Studér de valgprogrammene du har fått i posten og ta et valg. La det stå til!

I disse valgkamptider er løftene løse, og partiene ser ut ti å overgå hverandre i å love gull og grønne skoger - bare de får din stemme. Kanskje kan det være lurt å notere ned hvilke løfter som ble gitt i august 2019, og hva som blir gjennomført de neste årene...

Da har du et godt utgangspunkt foran valget om fire år.

Godt valg! 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.