Sabrina Khan Norstrøm og Matias Ignacio Alegria

Kom og møt Fantorangen!

Skrevet av Trine Sivertsen
01.08.2019 19:00 - OPPDATERT 02.08.2019 11:02

Denne uken er både Reiseradioen, Sommeråpent og NRK Super på besøk på Kabelvåg Feriehus & camping. Sabrina og Matias fra NRK Super er klare for å ta imot barn for å leke, danse og synge!

I til sammen seks uker har både Reiseradioen, Sommeråpent og NRK Super reist rundt i Norge, og Lofoten er nest siste stopp før de drar videre til Alta. Vi besøkte campingen rett før torsdagens super-show og fikk en prat med Sabrina og Matias fra NRK Super. Sabrina har vært med hele veien, mens Matias har vært med i Trondheim, Gloppen og her, og blir med videre til Alta.

HAR FÅTT GOD KONTAKT MED FOLK I KABELVÅG
Hva synes dere om å komme til Lofoten?

− Det beste med det er de fine folkene her. Åpenheten og gjestfriheten som er her, sier Matias.
− Også får vi servert masse røverhistorier og det er bare så koselig. Vi har fått en veldig god kontakt med folk her i Kabelvåg. Folk er så mye mer åpne og direkte her. Og her har vi vært mest aktive av alle stedene! Vi har vært på fjellet og i kajakk, sier Sabrina. Det kommer fram at de har vært en tur på Fløya, noe som nesten endte i katastrofe når de prøvde å gå ned på framsiden langs en av stiene sauene har laget. Heldigvis gikk det bra, og de er klare for show idag.
− Vi har vært mest aktive her på campingen med alle barna. Det har vært god stemning for at barna har lyst til å leke med oss etter showet, forteller Matias.

− I dag skal vi ha et supershow, med konkurranser, dans og litt sang. Det blir premier, og mye publikumsdeltagelse. Vi ønsker å aktivisere barna! I går hadde vi et godt oppmøte, og vi har sett mange barn som går rundt og roper på Fantorangen allerede nå, forteller de.

HÅPER SÅ MANGE SOM MULIG TAR TUREN
NRK Super har gjort en stor satsning på å markedsføre for å få med seg barna i et medielandskap som ellers er i stor utvikling. Dette har de i stor grad fått til, blant annet ved den nå velkjente Bli Med-dansen. Den er en kampanje som har engasjert barna, og viser at NRK tar den rollen som Rikskringkasteren bør ta. De har blant annet nettopp hatt besøk av Netflix-direktøren for å snakke om arbeidet rundt barn, noe som igjen gjenspeiler at NRK ligger langt foran mange andre land i dette arbeidet.
− Målet er å hente barna tilbake fra YouTube, forteller Sabrina.

I morgen, fredag, er siste mulighet for å ta med barna til campingen i Kabelvåg, og både Sabrina og Matias håper så mange som mulig tar turen for å bli med klokken 14.
− Det er skikkelig trist at det snart er over. Det er koselig å kunne avslutte i nord. Og vi og Fantorangen gleder oss til å møte barna - og de voksne - på det siste showet!

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.