Kommunal støy til besvær

Skrevet av Redaksjonen
03.07.2019 08:00 - OPPDATERT 03.07.2019 14:02

LEDER: Det har kommet bekymringsmeldinger om støy fra kommunale idrettsanlegg, ballbinger og anlegg ved skoler den siste tiden. Naboer klager over at det ropes, skrikes og at man får problemer med nattesøvn på grunn av aktivitet på tider av døgnet det er naturlig at det er stille.

Fra vårt ståsted kan det se ut som om dette er et felt kommunen ikke har hatt oppmerksomhet på - noen sinne. Det eksisterer ikke skilt om brukstid rundt noen av anleggene, og det kan virke som om støy aldri har vært vurdert når nye anlegg har poppet opp rundt omkring. Her har naboene bare vært rundingsbøyer under planlegging og bygging.

Vi forstår også at det kan være vanskelig å stoppe støy fra en fotballbane, som knapt kan stenges nattestid. Ungdom kan og vil komme seg inn på anleggene, selv om man satte opp et gjerde rundt. 

Spesielt om sommeren blir dette et problem, når sola nekter å gå ned og lyse sommernetter gjør det vanskelig å komme seg til sengs.

Men det burde klargjøres med tydelig skilting at det skal være stopp i bruk av anleggene klokken 23. At man skal fare varsomt fram uten for mye støy uansett klokkeslett og ta hensyn til naboer. Da kan i hvert fall de støyutsatte naboene si fra til ungdommen og ha noe å henvise til.

Nå har ikke dette vært et problem de siste dagene. Sola har glimret med sitt fravær, og i stedet har vi nok en gang tilbakelagt en juni med høst-temperaturer. Kunstgresset på Stranda frister neppe når temperaturen er fem grader, og det høljer ned. 

Det snakkes mye om klimakvoter og at vi skal ha dårlig samvittighet når vi flyr til syden. Dette er utspill fra miljøfanatikere som ikke har hatt nærkontakt med en nordnorsk sommer. Med de siste årenes sommertemperaturer friskt i minne, er det en dyd av nødvendighet å dra til syden for å finne sol og varme.

Vi håper derfor klimakåte politikere finner mer verdige saker å slåss for enn det vi her i nord betrakter som en dyd av nødvendighet.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.