Kommuneoverlegen ble årets Svolværing

Skrevet av Johan Tangen
19.05.2020 14:30 - OPPDATERT 19.05.2020 20:02

Under 17. mai-forestillingen fikk Jan Håkon Juul anerkjennelse for innsatsen sin under koronakrisen.

Kommuneoverlegen selv ble overrasket på kontoret med blomster og gratulasjoner. Videoklippet av overraskelsen ble spilt av under 17. mai-forestillingen. Jan Håkon Juul har gjort en solid innsats for Svolvær og resten av Vågans befolkning under koronakrisen.

Programleder for forestillingen, Hanne Kilvær Eilertsen, sa dette om årets vinner:

– Prisen i år går til en veldig aktiv person. Vedkommende flyttet til Svolvær i 2012. Han er ofte sett løpende eller syklende rundt i byen. Han både inspirerer og brenner for at flere skal være fysisk aktiv. Han er tilstede for Svolvær befolkning og resten av Vågan. Noen kan si at det er jobben hans, men FOR en innsats.

– Han har undervist både sykepleierstudenter og fysioterapistudenter. Han er en del av kurskomiteen for spesialutdanning for samfunnsmedisineren og sitter i redaksjonen til tidsskriftet "Utposten", som er en tidsskrift for leger. Han er flink til å se hele mennesket og han er en flink formidler. Og tross for en krevende jobb er han en flink familiefar til tre.

– TUSEN TAKK
– Det er vanskelig å motta en sånn pris uten å få sagt hvor viktige alle de andre har vært. Jeg tenker på alle de andre som har stått på og bidratt. Kolleger, ledelse og kolleger i andre kommuner. De har stått på med ideer og innspill og organisering. Og fruen, som har måttet tåle at jeg knapt har vært hjemme, forteller hovedpersonen selv til Lofotposten.

– Når det blir mange kritiske røster, kjenner man på om det man gjør er riktig. Når innbyggerforeningen setter pris på det man har gjort, blir det en stadfestelse av at man har gjort mye rett. Det viktigste for meg er at brorparten av de vi jobber for synes det vi gjør er riktig, fortsetter han.

Vi gratulerer kommuneoverlege Jan Håkon Juul med prisen som "Årets Svolværing"!

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.