Konfliktrådet forblir i Svolvær

Skrevet av Mari Rokkan
12.09.2018 15:12 - OPPDATERT 13.09.2018 07:17

De tre stillingene blir ikke flyttet til Bodø eller Tromsø likevel. Høyre, Venstre og Frp jubler.

Det er nå klart at justisdepartementet ikke går videre på forslag fra sekretariatet for konfliktrådet, som i en tidligere utredning foreslo å legge ned konfliktrådet i Svolvær og overføre disse tre stillingene til Bodø og Tromsø.

Sekretariatet ønsket at konfliktrådene i landet skulle følge den nye inndelingen av politidistriktene, og at antall kontorer dermed skulle reduseres fra 22 til 12. Kontoret i Svolvær dekker Midtre Hålogaland.

 

GODT NYTT FOR VÅGAN
Stortingsrepresentant Jonny Finstad (H) er svært tilfreds med regjeringens beslutning om å opprettholde Svolværkontoret.

– Vi har ingen offentlig arbeidsplasser å miste i Lofoten, og Vågan har fra før under gjennomsnittlig andel, så dette er meget positive nyheter, ikke minst for Vågan kommune, skriver han i en pressemelding. 

Leder i Nordland Venstre, Anja Johansen, sier seg også svært tilfreds med at denne kompetansen nå beholdes i Svolvær og at usikkerheten de ansatte har levd under, nå er over.

Dagfinn Olsen, som nå er blitt fast stortingsrepresentant for Frp fra Nordland, istemmer med at det er en riktig beslutning som nå er tatt.

– Det er viktig ha en spredt kompetanse og offentlige arbeidsplasser i hele Nordland, påpeker han. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.