Våghals vil sammen med Innstranden Sangforening by på varierte konserter lørdag 25. mai. Foto: Eivind Biering-Strand Foto: Eivind Biering-Strand

Korkveld i kirke og på pub

Skrevet av Mari Rokkan
21.05.2019 14:00 - OPPDATERT 21.05.2019 19:26

Lørdag 25. mai inviterer Våghals og Innstranden Sangforening til mangfoldig konsert i Svolvær kirke og Anker Brygge.

Korkvelden begynner med kirkekonsert klokken 18, før korene deretter beveger seg nedover til utestedet på Lamholmen for korpub - med oppstart ca klokken 20. 
Mange kjenner Våghals med dirigent Terje Brun i spissen.

- Vi har lyst til å avslutte et rikt korår med å gi noen smakebiter fra alle våre tidligere konserter i år. Det passer fint å gjøre det når vi får besøk av dette andre koret, sier Brun, og sikter da altså til Innstranden Sangforening - et av de eldste korene i Salten, bestående av hele 41 sangere og dirigent Ola Kare Mikkelsen.

– Korets repertoar er mangfoldig; fra jazz, operetter, kirkemusikk og pop. Vi har samarbeidet med bla Arja Saijonmaa, Tove Karoline Knutsen, Ytre Suløen, Jardar Johansen, Hanne Krogh og mange musikere, skriver koret om seg selv. 

PRISVINNERE
Sammen med daværende dirigent, Hans-Kristian Brekka, fikk koret i 1987 Bodø bys kulturpris.
– I november 2017 feiret vi vårt 130 års jubileum med å framføre Duke Ellingtons kjente verk Sacred Concert. Dette var et samarbeid med Bodø Big Band, sangere fra korene Kalliope og Bodø-Oktetten, samt solist og danser, skriver sangforeningen videre. 

Innstranden Sangforening har videre deltatt på festivaler i flere land, på stevner og  i konkurranseklasser.

– I Brønnøysund vant vi 1.pris med Dirigent Erland Bræin, og i Bergen 1. pris med dirigent Ola Kåre Mikkelsen. Koret liker å reise; vi har besøkt Budapest,icilia, Praha, Riga, Danmark og Dublin for å nevne noen. På tross av vår ”høye alder” er koret høyst levende og alltid forberedt på å prøve nye ting, reklameres det avslutningsvis.

Innstranden Sangforening. Foto: Privat

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.