Samsam åpner kinouka fredag ved Svolvær Filmteater.

Kosmiske superhelter

Skrevet av Morten Moe
14.05.2020 18:00 - OPPDATERT 15.05.2020 21:26

Husk at det bare selges 50 billetter til hver forestilling. Det kan lønnes seg å være tidlig ute om du ska på kino de nærmeste ukene.

Samsam

Unge Samsam har nesten alt en kosmisk superhelt kan drømme om: kjærlige foreldre, en gjeng supervenner og et eget romskip... men superkreftene har ikke utviklet seg ennå!
Når den nye og kule jenta i skolegården påstår at hun kan lære Samsam alt om superkrefter, ser han en mulighet til å finne superkreftene han alltid har drømt om.

Originaltittel: Samsam
Premiere: 2020-03-20
Varighet: 1 t 18 min
Sjanger: Barnefilm, Animasjon
Aldersgrense: Alle

The Lighthouse

Regissøren av The Witch er tilbake med en ny skremmende filmopplevelse. To fyrvoktere på en avsidesliggende øy begynner å miste grepet om virkeligheten etter hvert som isolasjonen setter sitt preg på dem. Er fyrhuset hjemsøkt av onde krefter, eller er det deres egne hemmeligheter som holder på å drive dem til vanvidd? "Robert Pattinson shines in sublime maritime nightmare" - The Guardian "Made with extraordinary skill" - Variety "The Lighthouse is one of the best films of the year" - New York Post "A masterful cinematic experience" - Dread Central "It has the feel of watching someone else's nightmare" - RogerEbert.com

Originaltittel: The Lighthouse
Premiere: 2020-01-24
Varighet: 1 t 50 min
Sjanger: Horror, Drama
Aldersgrense: 15 år
Regissør: Robert Eggers

 

Sonic The Hedgehog

Endelig er kinofilmen om en av verdens mest populære spillfigurer her! Det utenomjordiske, blå pinnsvinet, Sonic, kan løpe i supersonisk hastighet. Det kommer godt med når helgale Dr. Robotnik (Jim Carrey) planlegger verdensherredømme med sine sinnssyke oppfinnelser.

Premiere: 2020-02-14
Varighet: 1 t 38 min
Sjanger: Animasjon / Action
Aldersgrense: 6 år
Originalspråk: Original
Regissør: Jeff Fowler

Parasitt

Parasitt vant hele fire Oscarpriser; best film, regi, originalmanus og beste internasjonale film.
I PARASITT møter vi en familie på fire som bor i en nedslitt kjellerleilighet i byen. Utsikten er en glipe på gateplan mot et smug der bedrukne karer har for vane å late vannet. Med varierende hell tyvlåner de internett fra etasjen over, og for å få mat på bordet pakker de pizzaesker for en restaurantkjede i nærheten. På tross av samholdet og kjærligheten til hverandre, er det ikke stort til liv. Etter et besøk fra en venn av familiens sønn, åpenbarer det seg med ett en gyllen mulighet, en vei ut av elendigheten. Familien griper sjansen med begge hender. Etter regissørens eget ønske, skal ikke mer av handlingen røpes her. Dette er en opplevelse som nytes best uten å vite for mye på forhånd. PARASITT er en sjangerlek av de sjeldne. Sømløst slynges man mellom varm humor, iskald thriller, familiedrama og samfunnssatire. Samtidig styrer den unna alle konvensjoner og klisjeer, slik at filmen umulig kan settes i bås. Gjør deg klar til en filmopplevelse uten sidestykke! Regissør Bong Joon-ho har blant annet laget monsterfilmen THE HOST, sci-fi-thrilleren SNOWPIERCER og Netflixfilmen OKJA.

Originaltittel: Gisaengchung
Premiere: 2020-01-31
Varighet: 2 t 12 min
Sjanger: Drama, Thriller
Aldersgrense: 15
Originalspråk: Koreansk
Regissør: Bong Joon-ho