Blackbird har førpremiere mandag. En film om familiebånd, vennskap og livets små og store kruseduller.

Krig og eventyr

Skrevet av Morten Moe
08.04.2021 18:00 - OPPDATERT 09.04.2021 10:02

Det er også en førpremiere fra regissøren av Notting Hill.

Fredag
Flumlene

Originaltittel: Flumlene
Premiere: 2021-03-26
Varighet: 1t 24min
Sjanger: Animasjon, Barnefilm, Familiefilm
Aldersgrense: Alle
Originalspråk: Norsk
Regissør: David Silverman, Raymond S. Persi

Animert eventyrkomedie om en art supersøte fluffy dyr, kalt flummels. Vi følger flummelsene Op og Ed som ved et uhell tidsreiser fra 1835 til dagens Shanghai hvor de oppdager trafikk, transfett - og det faktum at flummels er utryddet! De må reise tilbake i tid for å prøve å redde arten sin.
Regissert av David Silverman (The Simpsons Movie, Monsters Inc.). Manus av Simpsons-veteranene Joel Cohen, John Frink og Rob LaZebnik.

Fredag og tirsdag:
Resistance


Tittel: Resistance
Premiere: 2021-04-09
Varighet: 2t 1min
Sjanger: Drama, Krig, Biografi
Aldersgrense: 15 år
Regissør: Jonathan Jakubowicz

Inspirert av en sann historie.
I en tid preget av ekstrem smerte og lidelse var franske Marcel Marceau et lyspunkt for tapte og desperate sjeler. Mimeren trosset nazistene under andre verdenskrig og hjalp over 100 foreldreløse barn med å flykte over grensen til Sveits. Alt mimeren Marcel Marceau (Jesse Eisenberg) lever for er kunsten. Han er lidenskapelig opptatt av sin kunstform, og på scenene i byen prøver han å oppfylle drømmen sin, samtidig som han vil vinne hjertet til Emma – en politisk aktiv kvinne med sterk rettferdighetssans og sin egen drøm om å gjøre verden til et bedre sted. For å glede henne takker han ja til et farlig oppdrag som vil forandre hans liv for alltid. De blir med i den franske motstandsbevegelsen for å stå imot og de ondskapsfulle kreftene som rår i landet og som nå preger en hel verden. En historie om pågangsmot og å drømme stort, og om hvordan kraften av kunst i seg selv kan få folk til å smile og finne glede selv i de mørkeste tider.

 
Søndag:
Finny & Leah - Den hemmelige øya


Tittel: Finny & Leah - Den hemmelige øya

Premiere: 2021-03-26
Varighet: 1t 26min
Sjanger: Animasjon, Barnefilm, Familiefilm
Aldersgrense: Alle
Originalspråk: norsk
Regissør: Toby Genkel, Sean McCormack

Bli med og oppdag den hemmelige øya sammen med Finny og Leah! Ombord på Noahs ark, som for tiden flyter meningsløst rundt på havet, bor bestevennene Finny og Leah. Flere uker har gått og det er fortsatt ikke noe land i siktet.
Bli med og oppdag den hemmelige øya sammen med Finny og Leah! Ombord på Noahs ark, som for tiden flyter meningsløst rundt på havet, bor bestevennene Finny og Leah. Flere uker har gått og det er fortsatt ikke noe land i siktet. Etter en serie med uheldige hendelser våkner Finny og Leah plutselig opp på en øde øy – en hemmelig øy. Og det med all maten som var igjen på båten! Mens Finny befinner seg i en koloni full av vesener som ligner merkelig mye på ham selv skjønner han at de er truet av en stor og farlig vulkan. I et kappløp mot tiden må Finny redde sine venner, finne familien sin igjen, og redde en hel koloni fra total ødeleggelse. Vil han klare det med hjelp fra sine gode venner? Et spennende og morsomt eventyr for hele familien!

Søndag:
Nomadland

[annonse]

Originaltittel: Nomadland
Premiere: 2021-03-19
Varighet: 1t 47min
Sjanger: Drama
Aldersgrense: Tillatt for alle
Regissør: Chloé Zhao

Fern (Frances McDormand) bor i en liten by i Nevada. Etter at selskapet hun jobber for går konkurs pakker hun bilen og legger ut på en reise gjennom det amerikanske landskapet for å utforske et liv utenfor det konvensjonelle sosiale samfunnet og leve som en moderne nomade. Filmen er den tredje spillefilmen fra Chloé Zhao.

Førpremiere mandag:
Blackbird


Tittel: Blackbird
Premiere: 2021-03-26
Varighet: 1t 37min
Sjanger: Drama
Aldersgrense: 12
Regissør: Roger Michell

Fra regissøren av Notting Hill.
En film om familiebånd, vennskap og livets små og store kruseduller. Lily (Susan Sarandon) og Paul (Sam Neill) innkaller sine nærmeste til strandhuset for en siste samling etter at Lily bestemmer seg for å avslutte sin lange kamp med ALS. Paret planlegger en kjærlig helg, men stemningen blir anstrengt når uløste problemer dukker opp mellom Lily og dødtrene Jennifer (Kate Winslet) og Anna (Mia Wasikowska). Med på det kollektive farvelet er Lilys svigersønn (Rainn Wilson), hennes livslange venn (Lindsay Duncan) som også holder på noen hemmeligheter. Et tett og velspilt familiedrama!

Onsdag:
Our Friend


Tittel: Our Friend
Premiere: 2021-03-26
Varighet: 2t 4min
Sjanger: Drama
Aldersgrense: 9
Regissør: Gabriela Cowperthwaite

Etter å ha mottatt livsendrende nyheter, finner et par uventet støtte fra sin beste venn, som setter sitt eget liv på vent og flytter inn i familiens hjem, noe som gir en innvirkning mye større og dypere enn noen kunne forestilt seg.