Kulturen i Vågan stormer fram

Skrevet av Redaksjonen
09.10.2019 08:00 - OPPDATERT 09.10.2019 14:32

LEDER: Det er oppsiktsvekkende mange Vågan-væringer som i disse dager stormer fram på kulturfronten. Ikke bare lokalt, men på landsbasis. Med Sondre Justad som spydspiss er det nå en rekke talenter som gjør seg bemerket på den store scenen.

Jobben som gjøres på kulturfronten i kommunen kan ikke undervurderes. Ut av eldre pådrivere vokser det i dag fram en ny generasjon artister som sprenger nye grenser  - hver eneste dag.

Ta for eksempel Lyse Netter, som vi har laget en sak på i dagens avis. De gir ut sin første EP nå, produserer det meste selv, er stadig å høre på radio og de fleste bandmedlemmene kommer fra Vågan. De kan du få me deg på Stokmarknes under Herlig Høst 2019.

Et annet godt eksempel er Brita Skare Malvik, eller BIRRI, som er hennes artistnavn. Hun har releasekonsert for sitt nye album i Lofoten Kulturhus 9. november og tirsdag denne uken spiller hun på SALT Art & Music Festival i Oslo.

Kajander-søsknene har fått artistlivet inn med teskje fra sin far Dag, og de leverer. Anna jobber med debutalbum i disse dager og har nettopp sluppet singel, mens Bendik har hatt stor suksess med de singlene han har sluppet til nå. Begge spås en lysende karriere. 

Vi tar også med Johannes Winther Farstad, som er musikalsk leder på forestillignen Narvik for Nordland Teater. Han begynner etter hvert å bli dreven, både som artist og produsent, og viste under "Narvik" på Lofoten Kulturhus tirsdag at han står støtt.

Nå er det ikke noe nytt at det kommer fram gode artister fra Vågan, alle vet jo hva for eksempel Bremnes-søsknene har fått til etter at de forlot hjemkommunen. Og går vi riktig langt tilbake i tid, minnes vi en Jack Berntsen som vi hedrer med ny bok i disse dager. Men sjelden har det vel vært så mange som samtidig har valfartet på radio-listene i Norge.

I så måte må det være godt for de som disponerer kulturmidlene i kommunen at det faktisk gir resultater. Det er ikke tilfeldig at våre unge talentfulle klatrer på listene for hver dag som går. Her er det bare å holde oppe tempoet. 

For god kultur - det trenger vi!

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.