10-årsgruppa på SIL fikk endelig spille håndball igjen. Foto: Johan Tangen

Kunne endelig starte håndballsesongen

Skrevet av Johan Tangen
24.10.2020 21:00 - OPPDATERT 27.10.2020 11:04

Lørdag startet håndballsesongen. Forrige sesong fikk en brå slutt, så det var godt å endelig komme i gang.

Lyden av sprettende baller og barn som koser seg fylte Våganhallen lørdag. Da var det duket for sesongens første håndballkamper. Forrige sesong fikk en brå slutt, så ventetiden ble ekstra lang foran denne sesongen.

– Vi fikk ikke avsluttet forrige sesong ordentlig, så jeg tror det er mange som har gledet seg. Det blir spennende å se hvordan vi klarer å gjennomføre det. Det er alltid mye å ta hensyn til, men nå er det mye mer. Vi har satt oss inn i alt vi må sette oss inn i, så jeg føler at vi har kontroll, sier leder for SIL håndball, Lisa Dalhaug Nilsen.

Selv om ventetiden har vært ekstra lang, ligger de ikke bak skjema når det gjelder oppstart. Det er nemlig rundt denne tiden håndballsesongen vanligvis starter opp igjen.

– Det var ikke veldig mye vi mista forrige sesong. Noen av lagene hadde de siste seriekampene de ikke fikk gjennomført. 16-årslaget hadde jobbet dugnad og samlet inn masse penger for å delta på en turnering i Fredrikstad, men det fikk de ikke gjort. Det var siste muligheten de hadde til å gjøre noe sammen, så det var litt kjedelig, sier Nilsen.

Foto: Johan Tangen

TELTE MÅLENE I HODET
Denne lørdagen var det 10-åringene som spilte. På dette nivået telles det vanligvis ikke mål, men trener for denne gjengen, Camilla Nilsen, forteller at spillerne hadde full kontroll på hvordan den første kampen gikk.

– Noen har telt i hodet, så vi har hørt at det ble seier, ler Camilla og fortsetter:

– Det er veldig gøy å få starte opp igjen. Jeg tror ungene har venta lenge, så jeg er veldig glad for at vi får lov nå. Det var litt trist da vi måtte avslutte, men det begynte å nærme seg sommer, så vi visste at det kom. Det kom bare litt tidligere enn det skulle.

Dette er første sesongen hvor 10-åringene spiller på stor bane, så det var litt annerledes enn det de er vant med. Camilla Nilsen er fornøyd med innsatsen deres.

– Det gikk kjempebra. De står på og er kjempeflinke. Forrige sesong var vi bare syv spillere, men nå har vi faktisk klart å rekruttere nye. Nå er vi faktisk 12, så da kan vi bytte litt underveis.

Foto: Johan Tangen

Foto: Johan Tangen

HÅPER PÅ MER INTERESSE
Lisa Dahlberg Nilsen forteller at det har vært litt økende interesse for håndball, men at det fortsatt er et stykke å gå.

– Fotballen tar mye og turngruppa i Kabelvåg er stor. Samtidig har vi sett de siste årene at det er litt få av de yngste som starter, for det er så mange tilbud nå. Men nå ser vi at det begynner å ta seg opp igjen. Vi hadde en håndballskole i høstferien som gikk veldig bra, sier Lisa og legger til at det er mange på trenere:

– Vi har hatt flere forespørsler fra foreldre til barn i 7-8-årsalderen om det er noe tilbud for dem. Per nå har vi ikke det, fordi vi må ha trenere. De vi har spurt har takket nei. Det er veldig synd, for vi vet at det sitter noen der som har lyst til å bli med. Men vi jobber med saken og håper vi får inn noen.

– Hvorfor skal noen velge håndball fremfor noe annet da?
– Det er den artigste sporten. Det er veldig spennende. Selv om du kanskje ikke er så interessert, så sitter du og ser på når håndballjentene eller guttene spiller mesterskap. Det er veldig artig og veldig sosialt, avslutter Lisa Dalhaug Nilsen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.