Kvinner bedre på økonomi enn menn

Skrevet av Morten Moe
08.03.2019 22:00 - OPPDATERT 09.03.2019 15:23

Her er 8 punkter på 8. mars der kvinner slår mannfolka ned i støvlene med hensyn til kroner og øre.

Norske kvinner har for lengst tatt kontroll over egen lommebok. AS Norge sin finansminister heter Siv og i norske hjem er det ofte kvinnen som styrer over pengebingen. Bedre på sparing, større kontroll over egen økonomi og mindre bruk av kredittkort. 

− Det er på høy tid å introdusere begrepet "Tante Skrue", og kanskje la onkel få seg en pust i bakken! Norske kvinner - unge som gamle - er generelt sett veldig gode på smarte valg når det gjelder penger, og på flere punkter hamler de klart opp med sine mannlige kolleger og partnere, sier forbrukerøkonom i Danske Bank, Cecilie Tvetenstrand. 

Hun viser til en rekke undersøkelser som banken har gjort, og har valgt seg ut åtte punkter der menn rett og slett må se seg slått:
1. Kvinner har bedre kontroll over egen daglige økonomi
2. Kvinner driver i større grad med sparing
3. Kvinner er involvert i færre inkassosaker
4. Kvinner tenker i større grad langsiktig med hensyn til økonomi
5. Kvinner er flinkere til å spare i BSU
6. Kvinner er i større grad opptatt av sparing 
7. Kvinner besinner seg mer mht. pengbruk på klassiske tilbudsdager
8. Kvinner bruker kredittkortet mindre
(....sammenlignet med menn)

− Punkt nummer 5 ønsker jeg spesielt å trekke frem. BSU er en helt super måte å spare på for unge nordmenn, og at mange kvinner har forstått dette og setter til side penger via denne ordningen syns jeg er veldig positivt. Mitt ønske for årene fremover er at kvinner også bretter opp ermene når det gjelder fonds- og aksjesparing, slik at de også hamler opp med mannfolka på denne arenaen i fremtiden, sier Tvetenstrand. 

* Undersøkelsene erutført av YouGov blant et representativt utvalg av nordmenn mellom 18 og 74 år. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.