Andrea Milde Øhrn. Foto: Kristin Folsland Olsen

− Lad opp til folkehelseuka med yoga!

Skrevet av Trine Sivertsen
06.09.2019 10:00 - OPPDATERT 06.09.2019 15:02

9. til 15. september er det folkehelseuka i Nordland, og Min Yoga Lofoten starter det hele med gratis yoga på førstkommende søndag, 8. september.

Folkehelseuka er en årlig markering for å synliggjøre det positive folkehelsearbeidet i Nordland, og skal synliggjøre de tilbudene som eksisterer i kommunen og i lokalmiljøet.

Førstkommende søndag, 8. september, blir det åpen dag med gratis yoga, lett servering og masse nyheter i yogabutikken. 

− Vi er «forretten» i programmet til kommunens folkehelseuke - det er mye god helse i yoga, forteller Andrea Milde Øhrn i en pressemelding.

Eiere og drivere av yogasenteret Maria Terese Karlsen og Andrea Milde Øhrn har til vanlig andre jobber. Maria har akkurat startet i ny jobb i Forsvaret og Andrea jobber som lege - men sammen med det dedikerte teamet av lærere driver de Min Yoga Lofoten.

− Vi har akkurat kommet i gang med høstsesongen og gleder oss til å vise fram noen smakebiter på høstens program. Vi er superstolte av å nå være et team på til sammen 11 yogalærere som er tilknyttet Min Yoga Lofoten - og det kommer stadig nye til! Yogamiljøet i Svolvær og Lofoten er til vår store glede i vekst og stadig fler finner veien til matta, forteller de.

ÅPEN DAG PÅ MIN YOGA LOFOTEN

Dørene åpner litt før kl 16:00 og her er dagens timeplan - husk å melde deg på via vår kalender på www.yogalofoten.no.

Kl. 16:00-16:45 Peise Svett Yoga med Øistein: 
"Det er en dynamisk time og vi skal bli svette på matta. Innimellom kan det bli litt terping på teknikk i enkelte øvelser og det tas med noen rolige øvelser mot slutten for å få ned pulsen før avspenning."

Kl. 17:45 - 18:30 Intro til Mindfullness med Siri:
"Vi drives så ofte av det å skulle prestere og gjøre riktig. I begynnelsen hadde jeg store utfordringer med å bare være/observere og ikke skulle forandre noe til det bedre hele tiden. Oppmerksomt nærvær har blitt en stadig viktigere del av min egen yogapraksis og egen helse og hverdag."

Kl. 19:00 - 19:45 Restorative Flow med Kari: 
"Gi deg hen i en myk flyt. I denne klassen lar vi lar pusten lede oss inn i stillinger som både åpner opp og lar oss spenne av. Gjennom varsom og bevisst bevegelse gis både kroppen og hodet mulighet til å slippe taket, og vi avslutter med en lengre avspenning."

 

Foto: Kristin Folsland Olsen

SPENNENDE PROGRAM FOR HELE UKEN
I løpet av uka som kommer, er det mye spennende som skjer i forbindelse med folkehelseuka. Vågan bibliotek i samarbeid med Lofoten Turlag åpner LitteraTURstien på mandag 9. september.

Familieenheten og Tverrfaglig skoleteam setter fokus på psykisk helse og livsmestring og presenterer programmet «Psykologisk Førstehjelp” for ungdomstrinnet på Svolvær skole og Svolvær Sanitetsforening har Kløvertur med beboere på Svolvær Omsorgssenter onsdag 11. september.

Torsdag 12.september blir det samling med allsang i lavvoen på Laupstad i regi av Vågan bibliotek og Lofoten Turlag.

Framtiden i våre hender Lofoten har åpning av hobbyverksted for ungdom i det gamle fengselet i Kabelvåg på fredag 13. September. Ved hobbyverkstedet introduseres ulike håndverk og metoder for gjenbruk, reparasjon og vedlikehold. Lofoten Folkekjøkken kommer sammen og lager et stort måltid utifra donert overskuddsmat.

Lørdag 14. September vil det være både åpen dag i økohagen i Kabelvåg med BUA, Vågan frivilligsentral og Lofoten friluftsråd, feiring av bokåret 2019 for barna på Vågan bibliotek i samarbeid med Lofoten Turlag med lesing og lek for barna, og sykkelreperasjon på BUA med Framtiden i våre hender Lofoten.

Søndag 15. September har Stall Fagerbakken åpen dag for hele familien på gården i Laukvik. Her kan familien kose seg sammen med grilling av medbrakt mat i grillhytta, ridning på hest og kos med dyrene. Framtiden i våre hender Lofoten har klesreparasjon i verkstedet i Kabelvåg.