Disse går sammen om å lage en digital julegrantenning. Fv: Jan Eivind Fredly (Aidem Media), Line Blomstrand (Vågan Næringsforening), Remi Eilertsen (Aurora Borealis Multimedia), Lucjan Golas (Lofoten Kulturhus), ordfører Frank Johnsen. Foto: Johan Tangen

Lager digital julegrantenning

Skrevet av Johan Tangen
20.11.2020 13:00 - OPPDATERT 20.11.2020 20:02

Det blir ingen vanlig julegrantenning i år. Derfor blir det laget en digital sending alle kan bidra på.

Aidem Media, Vågan Næringsforening, Aurora Borealis Multimedia og Lofoten Kulturhus går sammen for å lage en digital julegrantenning i år. Årsaken er at de ikke vil at mange folk skal samles på ett og samme sted.

– Vi kan ikke invitere store folkemengder tett innpå hverandre, holde hender og gå rundt juletreet sånn som vi har pleid å gjøre. Da syntes vi det er kjipt at unger i området ikke har får et forhold til at julegrana skal tennes, sier Jan Eivind Fredly fra Aidem Media.

Sammen med Aurora Borealis Multimedia og Lofoten Kulturhus har Aidem Media stått for mange direktesendinger i løpet av koronatiden. Nå går de sammen for å lage en sending hvor julegrana tennes, på dugnad.

– Vi gikk til næringsforeningen og sa at dette kan vi gjøre på dugnad til byen vi bor i og lokalsamfunnet vi er en del av, forteller Fredly.

BER OM BIDRAG
I stedet for at mange samles på torget for å gå rundt julegrana oppfordrer de nå barnehager, skoleklasser eller småbarnsfamilier til å lage en liten filmsnutt og sende inn, som da kan brukes i sendinga.

– Stikkordene er "jul" og "rundt og rundt". Så kan foreldre, barn og lærere tenke på hva det kan være. Humor og kreativitet settes pris på. Det trenger ikke engang å være rundt juletreet, forteller Fredly.

Studio vil være fra møterommet over Du Verden med utsikt over torget. Det vil bli lagt inn en del elementer i sendinga, med blant annet noen kulturelle innslag. Ordfører Frank Johnsen er den som får det ærefulle oppdraget om å tenne lysene. Mer spesifikt vil de ikke gå inn på selve sendinga.

– I tillegg til at vi ønsker det engasjementet på forhånd, er det viktigere enn noen gang at vi skaper litt liv og gjør ting vi synes er kjekt. Vi oppfordrer de samme barnehagene, skolene og gjerne barnefamilier til å gå rundt juletreet i tiden som er frem til jul. Vi vil som sagt ikke at det skal være masse folk her den søndagen, men vi vil at ungene her skal ha et forhold til at julegrana tennes, avslutter Jan Eivind Fredly.

Julegrana tennes tradisjon tro første søndag i advent. Sendinga vil starte klokken 17:00. Send din filmsnutt til [email protected]

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.