Lilljan Jakobsen i Cetho Eiendom presenterte fredag et nytt konsept for kontorleie i Sentrumsgården. Foto: Morten Moe

Lanserer nytt konsept for kontorleie

Skrevet av Morten Moe
12.05.2019 14:00 - OPPDATERT 13.05.2019 07:02

Cetho Eiendom er på vei inn i nye lokaler i Sentrumsgården. Nå lanserer de et nytt konsept for leie av kontorer i gården - "Coworks".

SE LOKALENE I BILDESERIEN NEDERST I SAKEN:

− Vi har jo sett at det er et marked for kontorfellesskap og vi ønsker med det nye tilbudet å legge til rette for mindre bedrifter og personer som trenger kontorplass i Svolvær, sier Lilljan Jakobsen, daglig leder i eiendomsselskapet.

KORT BINDINGSTID
− Coworks passer for enkeltpersonforetak, nyetablerte selskap og gründere som ikke vet hvor stort areal de har behov for fremover. Mindre selskaper som ønsker risikofri kontorleie med kort bindingstid og tilgang på moderne felles fasiliteter og frilansere som trenger kontorplass for en periode. Vi ser også for oss at det kan være for tilreisende som jobber prosjektbasert og trenger et midlertidig kontor. Her trenger man kun å ta med PCen, og så er det klart for en ny arbeidsdag., sier Jakobsen.

− Noen av fordelene med vårt konsept er at man får et eget låsbart møblert kontor, tilgang til møterom og stillerom/samtalerom, det vil være en sosial sone og et kjøkken med spiseplass. I tillegg vil dete bli etablert et printerrom med sikre utskrifter. Det siste er noe vi legger vekt på, slik at man ikke risikerer at printer kommer ut uten at man selv er til stede, sier Cetho-lederen.

GUNNAR BERG ER TILBAKE
Fredag presenterte Jakobsen den nyoppussede 3. etasjen for spesielt inviterte sammen med "sjefen sjøl" Erik Drechsler, som er styreleder og stifter av selskapet.
I et flott møterom kunne han prate løst og fast om fargevalg og hans tanker om utvikling av Svolvær. Han kom også innom blikkfanget i rommet - Gunnar Bergs store Svolvær-maleri, malt i Paris i 1886. Etter flere års kamp for å få kjøpt dette vakre maleriet lyktes han og John Berg med kjøpet i fjor. Og nå henger det i all sin prakt på møterommet.
Og som John Berg sa det:
− Familien på østlandet som eide maleriet sa de ikke kom til å selge det før de fikk én million - og det fikk de!

Etter det Våganavisa erfarer ble «Vintermorgen i Svolvær» auksjonert bort i Oslo ved Blomkvist Kunsthandel i november 2011. Den da ukjente kjøperen fikk tilslag på 1,6 millioner. I tillegg måtte vedkommende ut med 20 prosent av tilslagssummen i omkostninger, - kunstneravgift, salær og moms. Det betyr at den totale kjøpesummen kom på nærmere 2 millioner kroner. Aldri før hadde et maleri nordfra vært vurdert så høyt, ifølge Blomqvist Kunsthandel.

Et tilsvarende maleri av Gunnar Berg henger allerede i Henningsvær på Galleri Lofoten. Nå er tanken å frakte maleriet dit for å sammenligne dem. 
− Bare tanken på at han klarte å male så like maleri i Paris, bare basert på skisser og hukommelse, er bare fantastisk, mener Drechsler.

MODERNE INNTRYKK
Men om det er historie som preger møterommet, det er yngre krefter som har sluppet til i designen av de nyoppussede lokalene. Lyse vegger med sorte rammer rundt vinduer og detaljer. Men med så mye glass i vinduer og vegger, er inntrykket ikke mørkt. Alt i alt et moderne inntrykk, med gode materialvalg.

Og Lilljan Jakobsen er spent på responsen på det nye konseptet de nå presenterer. For på den andre siden av veggen av de oppussede lokalene står et 350 kvadratmeter stort rom som ennå består av råbetong og er klart for oppussing.
− Vi er klare til å starte jopbben der når vi vet mer om hva eventuelle leietagere ønsker seg. Men de lokalene som er klargjort nå, er forberedt på at det skal bli pusset opp på den siden også, sier Jakobsen.

Cetho Eiendom

Cetho Eiendom eier ca. 166.000 m2 tomteareal og 45.000 m2 for utleie, i tillegg eier de en rekke tomter hvor prosjekter er under utvikling. I 2017 omsatte bedriften for 55,5 millioner og hadde et overskudd på 20,5 millioner kroner. Selskapet sitter på verdier for over en halv milliard.

Selskapet ble opprettet i 1993 og er 100 % eid av Drechsler familien gjennom Cetho Holding AS. Forretningsidéen er å eie, forvalte, utvikle og leie ut skreddersydde kontor-, produksjon-, lager- og butikklokaler med sentral beliggenhet. 

Geografisk hovedfokus er Nord-Norge, selskapets administrasjon er lokalisert i Svolvær. Cetho Eiendoms strategiske satsningsområde er i tillegg til Svolvær, byene Tromsø, Bodø, Narvik, Harstad, Sortland, Leknes, Finnsnes, Finnfjorden og Storslett.

Selskapet satser også innenfor boligprosjekter i Svolvær der de for tiden bygger prosjektene Sjøsiden Boligpark (47 leiligheter og 10 rekkehus) og Lofoten Brygge (14 leilighet,samt næringslokaler).

I tillegg har morselskapet sin egen driftsavdeling, Cetho Bygg & Vedlikehold, som er en aktør innen entreprenørbransjen i Lofoten. Avdelingen leverer bygg-, vaktmester,- og renholdstjenester. Hovedmarkedet er eksterne kunder, men avdelingen server også konsernets egen eiendomsmasse og leietakere.

Datter- og deleide selskaper inkluderer Gimleveien 12 Eiendom AS, Gimle 1 AS, Torget 2 AS, Spa Eiendom AS, T&E Eiendom AS, Nummer 19 AS, Purkholmen AS, Hattvika AS, Kirkegt. 15 AS og Svolvær Eiendom AS.

Selskapet er også aksjonærer i blant annet Lofotpils, Kulturhuset i Lofoten, Destination Lofoten, Tellus og ConseptoMed.


Fakta Gunnar Berg
Gunnar Berg var født i Svolvær i 1863 og som kunstner er han uløselig knyttet til Lofoten. Hans far var handelsmann og det var meningen at Gunnar også skulle gå i farens fotspor. Han viste imidlertid tidlig en kunstnerisk begavelse, og ved siden av skolegangen fikk han tegneundervisning både i Trondheim og Bergen.

Han kom etter hvert i kontakt med Adelsten Normann, og etter råd fra ham, begynte han på akademiet i Düsseldorf i 1883. Her ble han frem til han vendte tilbake til Svolvær i 1885. Med foreldrenes hjelp fikk han bygget et atelier på Svinøya utenfor Svolvær havn, hvilket skulle bli hans base resten av livet.

Han foretok imidlertid flere reiser til Berlin, Paris og England.
I 1893 fikk han kreft og måtte amputere det ene benet – likevel reiste han til Berlin, der han døde 23 desember samme år.

Bildeserie
Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.