Fisker-sketsjen var kanskje den som satt best av alle numrene som ble servert i løpet av to timer. Foto: Morten Moe

Latterlig bra!

Skrevet av Morten Moe
26.01.2020 13:00 - OPPDATERT 28.01.2020 08:39

Det var mange som fikk gjennomgå da russen tok for seg lærere, fiskere, politikere, Vestvågøy og ikke minst seg selv.

Hva: Russerevy, Aust-Lofoten Videregående skole
Hvor: Storemolla, Lofoten kulturhus
Varighet: Første sett 35 min, andre sett 1 time 25 minutter
Tilskuere: 400

For det manglet ikke på selvopplevde situasjoner i den totalt to timer lange forestillingen. Jentene gjorde narr av guttene, og vice versa. Naturlig nok var mange av numrene hentet fra skolemiljøet, og selv for en som undertegnede, som var rødruss så langt tilbake som 1981, kjente vi oss igjen i mange av situasjonene som var hentet fra garderober, treningsrom og ikke minst klasserom.

MIMRET
Med et 30-årsjubileum ble det selvsagt også mimret, og hvordan var det egentlig å være russ i 1990? Det ble et inngående møte med 90-tallet i flere situasjoner og forskjellen mellom russen da og nå kom tydelig fram. Enkelte av dagens politikere, som var russ den gang, fikk også gjennomgå - men aldri i stygge former. Der synes vi dagens russ hadde gjort mange fine valg i årets forestilling.

Det er nesten påkrevet å mobbe naboen. Denne gang var det et rockeband fra Leknes, Leknes Rokk og Fokk, som stilte opp med bred dialekt og tåpelig oppførsel. 

BLOTTLAGTE RUMPER
Vi likte også sketsjene der jentene spilte gutter i garderoben, flekset musklene og lot det sto til. Enda morsommere var kanskje guttene, som virkelig fikk tøyd kjønnsbegrepet og helt tydelig satte pris på å få opptre som jenter. Blottlagte rumper og en dildo var noen av ingrediensene som løftet nummeret.

Men aller best fungerte kanskje de mer aktive numrene, med dans og full fart. Det var jentevors med Magic Mike mens guttene hadde vorspiel med Single Ladies, udødeliggjort av Truls Svendsen. Og vi elsket Viljars sumofreestyle. Den fungerte knall! 

FLINK DUO
Idun Benjaminsen fra Kabelvåg og Tora Schultz fra Svolvær har skrevet mange av tekstene til denne revyen, og det var vel fortjent at avdelingsleder Siri Nordbø ga dem blomster på vegne av skolen etter teppefall. Å levere en revy på to timer, uten dødtid og bare avbrutt av en 20 minutters pause, det står det respekt av.

Som Nordbø sa det til all russen på scenen:
– Nå må dere bruke like mye energi på skolearbeidet resten av året, så blir dette bra.

Forestillingen ble profesjonelt framført, mye takket være et bra lydbilde. Med Ole Helmersen på orgelet fløt det hele bra, og de aller fleste dialogene var lett tilgjengelige. All hjelpen Frode Haugen fra Svolvær Byteater har bidratt med skein også gjennom i mange av numrene.

Vel blåst - russ 2020!

Bildeserie