Lavere ungdomsledighet

Skrevet av Mari Rokkan
08.11.2018 10:00 - OPPDATERT 08.11.2018 16:03

Ledigheten i Vågan er fremdeles lav. Totalt er 144 personer helt uten arbeid.

"Selv om det er en svak økning på 0,3 prosent i ledigheten i Vågan i oktober sammenlignet med september måned, er ledigheten lav i Vågan, med totalt 2,9 prosent ledighet".

Det skriver NAV i en pressemelding. Ved utgangen av oktober viser statistikken at det er 144 personer helt uten arbeid i Vågan.  Av disse er 17 personer permittert.  Ledigheten er noe høyere enn samme måned i fjor. Da var det registrert 107 personer helt ledig. 

"Av de helt ledige er det 80 menn og 64 kvinner.  Heldigvis har ungdomsledigheten gått litt ned sammenlignet med forrige måned. Som for øvrig i fylket ser vi at de fleste ledige er innen industriarbeid spesielt, men også innen reiseliv/transport og kontorarbeid", informerer NAV videre.

Det er nå registrert 13 ledige stillinger ledige stillinger i Vågan.  De fleste stillingene er innen helse-/omsorgsarbeid.

UENDRET I NORDLAND
I oktober 2018 VAR det 2 329 helt ledige i Nordland fylke, dette er 78 færre helt ledige enn på samme tid i fjor. Dette tilsvarer en arbeidsledighet på 1,9 prosent, en nedgang på 3 prosent.
I Norge sett under ett er ledigheten 7 prosent lavere enn i samme periode i fjor.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.