Miljøpatruljen

− Lei av å tigge om penger

Skrevet av Morten Moe
08.04.2019 11:00 - OPPDATERT 08.04.2019 16:02

− Det er et pes hvert eneste år. Det burde være unødvendig å tigge om penger til Miljøpatruljen, sier Sølvi Stemland Sameien.

I en årrekke har Sameien ledet jobben med å administrere ungdommene som har hatt sommerjobb i Miljøpatruljen. Men nå begynner hun å bli lei av å mase etter penger hvert år for å få tiltaket finansiert.
− Jeg tør rett og slett ikke å sette dette i gang i år før jeg vet at vi har penger til å drive det gjennom sommeren. Den vippse-kampanjen vi har kjørt på Facebook har ikke vært noen suksess, sier hun.

− FANTASTISK TILTAK
I fjor kostet det 115.000 kroner å drive Miljøpatruljen med 55 ungdommer i arbeide gjennom hele sommeren.
− Dette er et fantastisk tiltak for ungene. De lærer seg å arbeide og de holder byen ren. Mange av dem får jobb i andre bedrifter fordi folk ser at det er tak i dem. Vi vet at det er satt av 50.000 kroner på budsjettet til Miljøpatruljen hos Frivilligsentralen og vi håper at vi også i år får 20.000 fra Næringsforeningen, men dette er på langt nær nok. Fremdeles mangler vi 45.000, så vi må ha inn mer penger andre steder, sier Sameien.
Hun mener også at man her har et opplegg som er rimelig i drift.
− Heldigvis har jeg en jobb som gjør at jeg i arbeidstiden kan organisere disse patruljene. 

OPPGITT
Hun er også oppgitt over hvor mye søppel det kastes.
− Jeg hadde akkurat en mann innom her som kunne fortelle at noen hadde kastet en sofa ute i naturen. Og det virker som om mange bare slipper søppelet der de er, de gidder ikke bruke søppelbøttene. Da er det noe feil med holdningen til folk. Og det er ikke noen tvil om at Miljøpatruljen trenges, for vi tar inn minst en søppelsekk hver bidige dag gjennom sommeren.
− Min påstand er at dersom det er rent og fint i byen, så hiver folk mindre. Derfor dette hjertesukket fra meg, det er flaut å tigge om penger hvert bidige år. Kanskje kunne butikkene og hotellene i byen betale en sum for å få det ryddet utenfor hver dag? Vi har sendt brev til Næringsforeningen og håper på en større slump penger, men det hadde selvsagt hjulpet om så mange som mulig i kommunen vår hadde vippset penger. Vi trenger dem, sier Sølvi Stemland Sameien.


 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.