SPENSTIG DUO: Espen Lind og Ingebjørg Bratland spiller i Lofotkatedralen lørdag.

Lind og Bratland med salmer i nye drakter

Skrevet av Morten Moe
13.03.2019 10:00 - OPPDATERT 13.03.2019 14:02

Espen Lind og Ingebjørg Bratland spiller kommende helg i Lofotkatedralen med prosjektet som har fylt kirker og kulturhus over hele landet.

Vanligvis hører du Espen Lind i elektronisk pop-modus som låtskriver for Beyoncé eller sammen med de nye gitarkameratene. Ingebjørg Bratland hører du gjerne på P1 i beste sendetid med stadig nye hits med sin fabelaktige stemme.
– Hun er landets beste vokalist, og det er en ære å jobbe sammen med henne, sier Espen Lind om Ingebjørg Bratland.

LÅTSKRIVER
Du forbinder ham kanskje med catchy pop fra 90-tallet og 2000-tallets farsott med gitarkameratene. Men visste du at Espen Lind er en av bransjens alle beste låtskrivere, produsenter og multi-instrumentalister? Og at han skriver hits for artister som Beyoncé?

– Jeg har super-respekt for Espen. Jeg vet litt om hva som bor i den fyren, og det er jaggu mye. Han er en luring, som skriver helt fantastiske ting. Dessuten er han nesten provoserende musikalsk, uansett hvilket instrument han plukker opp, låter det glimrende, sier Ingebjørg Bratland.

 Til helga kommer disse to og et flott band til Lofotkatedralen med et prosjekt som har høstet lovord og fulle hus over hele landet. Det som har ført de to sammen er å sette nye melodier kjente og kjære tekster fra salmeboka.

BRA TILBAKEMELDINGER
– Du hadde tusenvis av salmer å velge i. Hva var det egentlig du så etter?

– Gir du meg en blank tekst, kan jeg si veldig fort om jeg kan lage en melodi til den. Jeg er avhengig av å se teksten, det må ligge en versefot i bunnen, en rytme. Hvis det finnes en vei “inn”, så finner du den i løpet av sekunder, sier Espen Lind.
– Hvilke tilbakemeldinger har dere fått på musikken?
– Vi har fått veldig mange fine tilbakemeldinger. Folk sier to ting: Det er fint å høre salmer de kjenner fra før i ny drakt. Man blir lett “immun” mot tekst man har hørt mange ganger. Så er det andre salmer som er ukjent for folk flest, og mange synes det er fint at disse blir dratt fram i lyset.
– Hvilken låt er du blitt mest fornøyd med?
– “O, bli hos meg” er blitt til “Å, vær sjå meg”. Den har Ingebjørg virkelig gjort til sin egen, sier Espen.

– Det er stas å få lov til å arrangere konsert i Lofoten sin storstue, Lofotkatedralen. Med salme-tekster som mange har et forhold til og landets flotteste stemme, i kanskje Norges flotteste kirke, kan ikke dette bli noe annet enn magisk, sier arrangør Ingmar Wåhlberg avslutningsvis.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.