Linda Walle Madsen har takket ja til stillingen som rektor ved Aust-Lofoten vgs.

Linda er ny rektor

Skrevet av Johan Tangen
11.09.2020 12:57 - OPPDATERT 11.09.2020 18:02

Linda Walle Madsen har takket ja til stillingen som rektor ved Aust-Lofoten videregående skole.

– Det kribler i mangen og jeg gleder meg veldig. Jeg er takknemlig for at jeg får sjansen, og ydmyk ikke minst. Det er en veldig spennende jobb og jeg har mange sommerfugler i magen, sier Linda Walle Madsen.

Hun tar over stillingen til Hugo Bjørnstad, som går av med pensjon, som rektor ved Aust-Lofoten videregående skole. Madsen har mastergrad i sykepleievitenskap fra Universitet i Oslo, bachelor i sykepleie og videreutdanning i intensivsykepleie. Hun har praktisk-pedagogisk utdanning fra Høgskolen i Akershus, og ferdigstiller den nasjonale rektorutdanningen ved OsloMet i høst.

– SOM Å KOMME HJEM
Linda Walle Madsen kommer opprinnelig fra Oslo, men har bodd et år i Digermulen hvor mannen hennes kommer fra.

– Jeg er halvlokal. Jeg har vært gift med en mann fra Lofoten i 20 år. Nå tenker vi at vi er klare for et nytt kapittel. Det er litt som å komme hjem.

Hun kommer fra en stilling som avdelingsleder helse og oppvekst ved Strømmen videregående skole, hvor hun har ansvar for 320 elever og 25 ansatte. På en så stor skole er det vanlig at noen av oppgavene til rektoren blir delegert til de forskjellige avdelingslederne, så hun har allerede litt erfaring med rektorarbeid.

– Dette blir en ny utfordring som jeg synes er spennende. Jeg gleder meg til å bli kjent med elever og ansatte og fortsette den viktige jobben mot å nå fylkeskommunens mål om at alle elever skal fullføre og bestå. Mitt utgangspunkt er at alle elever lærer, utvikler seg og oppnår gode resultater med rett hjelp og støtte, sier Linda og legger til:

– Elevsynet ligger i bunn. Ingen er håpløse og alle kan. Det tar jeg med meg fra Strømmen hvor jeg er vant med å finne løsninger. Alle elever er forskjellige og det å finne individuelle løsninger er jeg vant med.

Linda Walle Madsen vil tiltre stillingen i begynnelsen av januar.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.