Bilde fra Blackbird.

Livets små og store kruseduller

Skrevet av Morten Moe
25.03.2021 18:00 - OPPDATERT 26.03.2021 10:02

UKENS KINOFILMER: Fredag:
Finny & Leah - Den hemmelige øya


Tittel: Finny & Leah - Den hemmelige øya
Premiere: 2021-03-26
Varighet: 1t 26min
Sjanger: Animasjon, Barnefilm, Familiefilm
Originalspråk: norsk
Regissør: Toby Genkel, Sean McCormack

Bli med og oppdag den hemmelige øya sammen med Finny og Leah! Ombord på Noahs ark, som for tiden flyter meningsløst rundt på havet, bor bestevennene Finny og Leah. Flere uker har gått og det er fortsatt ikke noe land i siktet.

Bli med og oppdag den hemmelige øya sammen med Finny og Leah! Ombord på Noahs ark, som for tiden flyter meningsløst rundt på havet, bor bestevennene Finny og Leah. Flere uker har gått og det er fortsatt ikke noe land i siktet. Etter en serie med uheldige hendelser våkner Finny og Leah plutselig opp på en øde øy – en hemmelig øy. Og det med all maten som var igjen på båten! Mens Finny befinner seg i en koloni full av vesener som ligner merkelig mye på ham selv skjønner han at de er truet av en stor og farlig vulkan. I et kappløp mot tiden må Finny redde sine venner, finne familien sin igjen, og redde en hel koloni fra total ødeleggelse. Vil han klare det med hjelp fra sine gode venner? Et spennende og morsomt eventyr for hele familien!

Fredag og tirsdag:
Our Friend


Tittel: Our Friend
Premiere: 2021-03-26
Varighet: 2t 4min
Sjanger: Drama
Aldersgrense: 9
Regissør: Gabriela Cowperthwaite

Etter å ha mottatt livsendrende nyheter, finner et par uventet støtte fra sin beste venn, som setter sitt eget liv på vent og flytter inn i familiens hjem, noe som gir en innvirkning mye større og dypere enn noen kunne forestilt seg.

Søndag:
Raya og den siste dragen


Originaltittel: Raya and the Last Dragon
 Premiere: 2021-03-05
Varighet: 1t 54min
Sjanger: Animasjon, Familiefilm, Fantasy
Aldersgrense: 6
Originalspråk: Norsk
Regissør: Don Hall, Carlos López Estrada

Raya, en enslig kriger, må finne den siste dragen for å redde verden.
I fantasiverdenen Kumandra levde mennesker og drager sammen i harmoni for lenge siden. Da onde krefter truet landet ofret dragene seg for menneskeheten. Nå, 500 år senere, har den samme ondskapen kommet tilbake og det er opp til den enslige krigeren Raya å finne den siste dragen, slik at de kan redde landet og menneskene. På sin reise lærer hun at det kreves mer enn en magisk drage for å redde verden – tillit og samarbeid må også til.

Søndag og onsdag:
Blackbird


Tittel: Blackbird
Premiere: 2021-03-26
Varighet: 1t 37min
Sjanger: Drama
Regissør: Roger Michell

Fra regissøren av Nothing Hill.
En film om familiebånd, vennskap og livets små og store kruseduller. Lily (Susan Sarandon) og Paul (Sam Neill) innkaller sine nærmeste til strandhuset for en siste samling etter at Lily bestemmer seg for å avslutte sin lange kamp med ALS. Paret planlegger en kjærlig helg, men stemningen blir anstrengt når uløste problemer dukker opp mellom Lily og dødtrene Jennifer (Kate Winslet) og Anna (Mia Wasikowska). Med på det kollektive farvelet er Lilys svigersønn (Rainn Wilson), hennes livslange venn (Lindsay Duncan) som også holder på noen hemmeligheter. Et tett og velspilt familiedrama!

Mandag:
Nomadland


Originaltittel: Nomadland
Premiere: 2021-03-19
Varighet: 1t 47min
Sjanger: Drama
Aldersgrense: Tillatt for alle
Regissør: Chloé Zhao

Fern (Frances McDormand) bor i en liten by i Nevada. Etter at selskapet hun jobber for går konkurs pakker hun bilen og legger ut på en reise gjennom det amerikanske landskapet for å utforske et liv utenfor det konvensjonelle sosiale samfunnet og leve som en moderne nomade. Filmen er den tredje spillefilmen fra Chloé Zhao.

Onsdag:

[annonse]