Lofoten i festvalenes tegn

Skrevet av Redaksjonen
10.07.2019 08:00 - OPPDATERT 10.07.2019 17:02

LEDER: Det vrimler av festivaler i Lofoten om sommeren. Faktisk er det så mange at det kan være vanskelig å holde oversikten over hvem som arrangerer hva - når. Og det er virkelig festivaler for noen og hver. Spennet er enormt.

Fra Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest, som ble åpnet mandag av Dronning Sonja, til små koselige drypp arrangert av ildsjeler på våre mange nes rundt om i øyriket.

Felles for dem alle er at det er ildsjeler som arrangerer disse. Og uten folk med viljestyrke og mot ville det ikke blitt arrangert en eneste festival. Budsjettene kan kanskje være forskjellige, og aktivitetene er kanskje ikke like spennende over alt, men for de det gjelder er selvsagt den festivalen de arrangerer den viktigste.

Til helgen er det et lags høydepunkt i festival-rikdommen, når ÅrsteinØYA, Mollafestivalen og Sea Skrova arrangeres oppå hverandre. Da kan det bli vanskelig å velge, men samtidig har alle disse festivalene så mye særpreg at de neppe har samme tiltrekningskraft hos alle. 

I tillegg suser det store toget som LINK har blitt videre. Knut Kirkesæther og Arvid Engegård er inne i sin 15. utgave av festivalen, som lever i beste velgående. Faktisk ser det ut til at årets festival skal bli et av høydepunktene i rekken av suksessfylte festivaler opp gjennom årene.

Det er et imponerende stykke arbeide som er lagt ned, og nå kan de høste fruktene av det. Om ikke pengene akkurat strømmer inn, ha de nå et solid fundament som gjør at den står trygt, selv om det kan se ut som om et par av de største sponsorene kan falle fra.

Vi ønsker alle festivalgjengere i Lofoten en god sommer, og minner på at det ennå står mange fine festivaler på programmet utover. Brettesnes, Gimsøy, Digermulen Hølla og Laupstad er blant de som kommer etter hvert. Og vi glemmer heller ikke Lamholmen, som kommer første helga i august, eller Trevarefest samme uka.

For i Henningsvær har guttene bak Trevarefabrikken virkelig etablert seg, med flere vellykkede arrangementer denne sommeren. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.